Politie Gelderland-Midden

Vier man opgepakt wegens diefstalpoging op bouwterrein
Publicatiedatum: 27-10-2010 11:43:45

ZEVENAAR - Op een bouwterrein op de hoek van de Brusselsestraat met de Ardèchelaan in Zevenaar heeft de politie dinsdagavond 26 oktober vier mannen op heterdaad aangehouden wegens diefstal en/of poging tot inbraak. Het gaat om drie Tielenaren van 18, 23 en 25 jaar en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Getuigen waarschuwden rond tien uur de politie nadat ze personen op het bouwterrein hadden gezien. Agenten troffen daar even later de twee Tielenaren van 18 en 23 jaar in een vrachtwagentje. In de wagen werden metalen aangetroffen waarover ze geen sluitende verklaring konden afleggen. Ook rammelde het verhaal over de reden van hun aanwezigheid op het bouwterrein. Bij nader onderzoek ontdekten de agenten dat een bouwkeet op het terrein was opengebroken en dat er kennelijk nog meer metaal apart was gezet. Daarop werden de beide Tielenaren aangehouden. Kort daarop troffen de agenten ook nog de 25-jarige man uit Tiel en de 38-jarige man. Dit duo bleek ook over het bouwterrein te lopen en had evenmin een redelijke verklaring over zijn aanwezigheid. Ook deze mannen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. De vier zijn ingesloten.
(120205)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoorter (16) aangehouden na fietsdiefstal
Publicatiedatum: 27-10-2010 11:43:09

WESTERVOORT - De politie in Westervoort heeft dinsdag 26 oktober een zestienjarige jongen aangehouden wegens fietsdiefstal. Getuigen hadden gezien dat de jongen rond half vijf op de Brullenweide in zijn woonplaats aan de haal ging met een geparkeerde fiets. De eigenaresse meldde zich bij de politie waarna agenten naar de jongen op zoek gingen. Later op de avond werd hij thuis aangetroffen met de fiets nog in zijn bezit. De Westervoorter moest mee naar het politiebureau en is in de loop van woensdagochtend na verhoor weer vrijgelaten en aan zijn ouders overgedragen. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. De fiets zal aan de eigenaresse worden teruggegeven. (120179)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---