Gemeente Bernheze


Dienstverlening sterk verbeterd

De gemeente Bernheze neemt sinds enkele jaren deel aan de Benchmark Publiekszaken en het onderzoek `Waar staat je gemeente?'. In beide onderzoeken worden gegevens van verschillende gemeenten verzameld en met elkaar vergeleken. Doordat de gemeente Bernheze nu een aantal opeenvolgende jaren aan deze onderzoeken heeft meegewerkt, kunnen we niet alleen onze prestaties vergelijken met andere gemeenten van dezelfde grootte, maar kunnen we ook kijken of we in de loop van de tijd vooruitgang hebben geboekt.

Benchmark Publiekszaken
De Benchmark Publiekszaken meet de prestaties op het gebied van dienstverlening en vergelijkt deze met prestaties van andere gemeenten. Er deden dit jaar in totaal 99 gemeenten mee.
Bernheze scoort op bijna alle gebieden hoger dan gemiddeld. Alleen op het gebied van bereikbaarheid en betrouwbaarheid scoort Bernheze iets lager. Dit was in 2009 ook het geval. Op alle vlakken, behalve de informatievoorziening, heeft de gemeente in 2010 vooruitgang geboekt. Stond de gemeente in 2009 nog op de 50e plaats in de ranglijst, in 2010 zijn we gestegen naar plaats 26!

Waar staat je gemeente?
De benchmark `Waar staat je gemeente?' vraagt inwoners naar hun ervaringen met de kwaliteit van hun woon- en leefomgeving. In vergelijking met prestaties in eerdere jaren, is de gemeente bij deze benchmark overwegend op hetzelfde niveau gebleven.

Openheid van zaken
De gemeente Bernheze neemt tweejaarlijks deel aan deze benchmarks. We doen dit om ons functioneren voor inwoners en bestuurders transparant te maken. Ook gebruiken we de resultaten voor de verbetering van de dienstverlening.

Bedankt
Ook deze keer hebben weer veel inwoners meegewerkt aan het onderzoek. We bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd. We hebben de afgelopen jaren veel veranderd om de dienstverlening te verbeteren. Het is dan ook goed om van u als klant te horen of u hier tevreden over bent.

Meer informatie
Alle cijfers en resultaten van beide benchmarks kunt u nalezen op www.bernheze.org. Voor meer informatie over de onderzoeken kunt www.waarstaatjegemeente.nl en www.benchmarking-publiekszaken.nl raadplegen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35

kijk eens bij:
WOZ-loket