Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wehl - Aangehouden bij alcoholcontrole                    |

De politie heeft dinsdagavond 26 oktober bij een alcoholcontrole op de rotonde Broekhuizerstraat/Keppelsestraat in Wehl, een 46-jarige automobilist uit Didam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Van totaal 30 weggebruikers werd een blaastest afgenomen. Bij de automobilist uit Didam wees een blaastest aan dat hij onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,9 promille. De Didammer kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


2010158226

|     |Aalten - Diefstallen aan Lichtenvoordsestraatweg          |

In de nacht van maandag op dinsdag 26 oktober vonden er diverse diefstallen en inbraakpogingen plaats bij schuren aan de Lichtenvoordsestraatweg in Aalten. Er werd onder meer een zitmaaier, een quad en gereedschap weggenomen.


De inbraken werden de volgende ochtend door de bewoners ontdekt. Tot op heden is bij de politie van drie adressen op de Lichtenvoordsestraatweg bekend dat daar goederen zijn gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele overige gedupeerden om zo spoedig mogelijk aangifte te doen.


2010158275, 2010158386 en 2010158209

|     |Doetinchem - Diefstal geld uit bloemenwinkel              |

Bij een bloemenwinkel aan de Surinamestraat in Doetinchem heeft dinsdag 26 oktober een diefstal plaatsgevonden. Terwijl een vrouwelijke klant de winkelmedewerkster aan de praat hield, heeft een andere vrouw geld weggenomen.


De diefstal vond omstreeks 14:30 uur plaats. Er waren twee vrouwen de winkel binnengelopen. Eén van hen vroeg de medewerkster mee naar buiten te lopen en hield haar daar aan de praat hield. Eenmaal weer terug binnen in de winkel gingen de twee dames er snel vandoor. Kort na hun vertrek merkte de medewerkster dat er geld was weggenomen.


De twee vrouwen zijn weggelopen in de richting van de supermarkt De Coöp. Hun signalement luidt als volgt: alle twee een getint uiterlijk, waarvan één met lang zwart haar en een lange zwarte jas en één met koperkleurig lang haar en een bruine lange jas. Beide dames zouden rond de 30 à 40 jaar oud zijn. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met 0900-8844.


2010158203


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --