Politie Hollands Midden

Teylingen - Verkeerscontrole

Teylingen, 27-10-2010 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 26 oktober op verschillende locaties in gemeente Teylingen verkeerscontroles gehouden ten behoeve van de verkeersveiligheid.

Tussen 07.15 uur en 08.15 uur werd een brom/snorfietscontrole en verlichtingscontrole gehouden op de Kwekersweg, de Hoofdstraat en de Van Alkemadelaan. In dit uur kregen 29 fietsers een bekeuring voor het niet voeren van de verplichte fietsverlichting. Nu met de donkere dagen is het gevaarlijk om zonder licht te fietsen: als fietser ben je slecht zichtbaar en kwetsbaar, daarom controleert de politie op verlichting.

Op de Roodemolenweg in Sassenheim werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Meerdere autos moesten stoppen, waarna de politie het rijbewijs, kentekenbewijs en de technische eisen van de auto controleerde. Rond 09.50 uur controleerde de politie een auto waarbij het chassisnummer in de auto niet overeen kwam met het chassisnummer op het kentekenbewijs. Het kenteken bleek vals te zijn en de eigenaar van de auto, een 41-jarige man uit Leiden moest naar het politiebureau komen om hierover gehoord te worden. De auto is in beslag genomen.

Aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout werd ook een algemene verkeerscontrole gehouden van 12.15 uur tot 13.45 uur. Twaalf bestuurders kregen een bekeuring:

- Drie bekeuringen voor het niet dragen van een gordel; - Eén boete voor niet in orde zijn van de losbreekreminrichting; - Eén boete voor niet in orde zijn van een koppeling van een aanhangwagen; - Eén boete voor niet kunnen tonen van het rijbewijs; - Eén boete voor te hard rijden met de auto; - Eén boete voor niet in orde zijn van de rem van de brommer; - Eén boete voor niet dragen van een helm; - Eén boete voor handheldbellen; - Twee boetes voor het opvoeren van de bromfiets.

In totaal zijn er 96 bekeuringen geschreven. Hiervan waren 34 bekeuringen voor fietsers die geen goede verlichting voerde. Dertien bromfietsers/snorfietsers kregen in totaal een bekeuring omdat het brom/snorfiets was opgevoerd. In totaal droegen twaalf automobilisten geen gordel en kregen daarom een bekeuring.

Twee weggebruikers werden meegenomen naar het politiebureau omdat de één nog een boete van 570,- had openstaan en de ander een bekeuring van 390,-. De boete kon op het bureau betaald worden.