Gemeente Gennep


Persberichten

Alternatief plan Goede Herderschool in Gennep
De gemeenteraad van Gennep is gisteravond door wethouder Mariet Seegers geïnformeerd over het voorstel om een andere weg in te slaan met de herontwikkeling van de Goede Herderschool. Lange tijd was het voornemen om op deze locatie appartementen, een aantal multifunctionele en commerciële ruimten en een parkeergarage te bouwen. Mede door de gevolgen van de economische recessie ziet de wethouder zich echter genoodzaakt terug te komen op de oorspronkelijke plannen. Ze heeft samen met projectontwikkelaar De Cloese geconstateerd dat het nieuwbouwplan niet haalbaar is. Daarom heeft ze de raad toegezegd een alternatief te ontwikkelen. Onder meer zal onderzocht worden of een grondige renovatie van de school, zodat gebruikers als de ouderen- en gehandicaptenorganisaties en de Turkse en Marokkaanse gemeenschap daar binnen afzienbare tijd hun intrek kunnen nemen wel haalbaar is. Wethouder Seegers heeft de gebruikers vanmiddag over deze ontwikkeling geïnformeerd.

Afgelopen zomer besloten de gemeente, De Cloese Vastgoedbeheer B.V. en woningbouwcorporatie Destion nog om gezamenlijk de schouders te zetten onder de nieuwbouwplannen voor de locatie de Goede Herderschool. Inmiddels heeft de projectontwikkelaar laten weten de plannen niet haalbaar te kunnen uitvoeren. Een mogelijke versobering van de plannen, namelijk het bouwplan realiseren zonder parkeergarage werd als onwenselijk en veel te belastend voor de buurt beoordeeld. Volgens de wethouder doet dit plan te veel afbreuk aan de visie voor dit deel van Gennep: "Zonder parkeergarage krijgen we onvermijdelijk veel blik op straat. Dat willen we juist voorkomen." Mocht de ontwikkelaar alsnog een parkeergarage moeten opnemen in zijn plan, dan zou de gemeente een nog grotere financiële bijdrage moeten leveren dan op 15 juli al door de gemeenteraad is toegezegd. De wethouder is dan ook samen met De Cloese van mening dat het financieel-economisch niet langer verstandig is nieuwbouw op de plaats van de Goede Herderschool door te zetten. "Zeer teleurstellend, na een jarenlange voorbereiding," aldus de wethouder. "Belangrijk is nu dat we de gebruikers zo snel mogelijk een goed alternatief bieden."

Het alternatief dat de gemeente gaat uitwerken, moet passen binnen het bestemmingsplan en de visie op dit gebied van Gennep. De gemeente zal onder meer onderzoeken of renovatie sneller te realiseren is dan sloop en nieuwbouw op de betreffende locatie.