Gemeente Gennep


Persberichten

Kantoorfuncties Dichterbij keren terug naar Gennep In de nieuwe woonwijk de Heikant in Gennep komt over enkele jaren het nieuwe hoofdgebouw voor de stafmedewerkers en raad van bestuur van Dichterbij te staan. Het nieuwe kantoorgebouw zal ruimte bieden aan zo'n driehonderd medewerkers en is gesitueerd op de hoek van de Stiemensweg en de Heijenseweg.

De gemeente is blij met de terugkeer van kantoorfuncties in Gennep. "Dit is goed nieuws voor de werkgelegenheid in onze gemeente", aldus wethouder A. Jansen. "Deze ontwikkeling past ook prima in de strategische regiovisie. Daarin wordt bepleit dat we onze sterke kanten, waartoe zorg en dienstverlening behoren, moeten benadrukken en verder moeten uitbouwen." Het huidige stafbureau van Dichterbij bevindt zich in Malden. J. van der Kruis, voorzitter van de raad van bestuur van Dichterbij ziet uit naar het nieuwe hoofdgebouw: "Voor de Dichterbij-organisatie is Gennep een goed centraal middelpunt. Daarbij heeft Gennep natuurlijk een rijke historie daar waar het de zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking betreft. Dichterbij heeft behoefte aan een centraal kantoor met nieuw elan. De nieuwbouw voorziet daar in. Door de architectuur en de indeling van het gebouw willen we zorgen voor een inspirerende werkplek waarin ontmoeting, verbinding en onderlinge communicatie centraal staan."

Postzegel-bestemmingsplan
De nieuwe woonwijk De Heikant wordt aangelegd op de terreinen van Dichterbij, aan weerszijden van de Heijenseweg en de Stiemensweg in Gennep. In de nieuwe woonwijk komen behalve het nieuwe kantoorgebouw 368 woningen, waarvan 68 woningen bestemd zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnenkort wordt het ontwerpbestemmingsplan voor de Heikant ter inzage gelegd. Het ontwerp voor het kantoorgebouw wordt aan dit ontwerpbestemmingsplan getoetst. Om de bouw van het kantoor op kortere termijn mogelijk te maken kiest de gemeente voor het in procedure brengen van een zogenaamd `postzegel-bestemmingsplan'.