Gemeente Veenendaal


Wat vindt u van Veiligheid, Wijkzaken, Jeugd en Economie in Veenendaal?

Â

Geef uw mening over deze vier belangrijke themaâs

Veenendaal zet de komende jaren stevig in op Veiligheid, Wijkzaken, Jeugd en Economie. Deze vier themaâs zijn de komende jaren dé pijlers onder het gemeentelijk beleid. Bij de invulling van deze themaâs wil de gemeente u als inwoner een belangrijke rol geven. Om die reden gaat de gemeente de komende twee weken inwoners vragen naar hun wensen voor de toekomst op deze vier themaâs.Â

Het college wil deze themaâs uitwerken in concrete plannen. Daarbij willen de collegeleden beginnen met een heldere toekomstvisie per thema, zodat u als inwoner hier ook op lange termijn wat van gaat merken. Belangrijk bij de visie is het bevorderen van een verantwoordelijke samenleving.

Enquête
Het ontwikkelen van de programmaâs gaat de gemeente niet alleen doen. Daarom zoekt de gemeente u de komende weken op en betrekt u daarbij. Goede plannen kunnen immers niet alleen vanachter het bureau worden geschreven.

Tussen 27 oktober en 6 november houdt de gemeente een enquête waarin de inwoners van Veenendaal wordt gevraagd welke zaken zij binnen de vier themaâs Veiligheid, Wijkzaken, Jeugd en Economie, belangrijk vinden. Daarvoor zijn enquêteurs namens de gemeente op verschillende plekken in Veenendaal actief. U komt ze onder andere tegen op scholen, in buurthuizen, in de bibliotheek en in de hal van het gemeentehuis. Ook kunt u de enquête invullen op de gemeentelijke website (www.veenendaal.nl). De gemeente gebruikt de uitkomst van de enquête om de plannen concreet handen en voeten te geven. Dat gebeurt samen met andere professionele instellingen, bedrijven, verenigingen en besturen.

Begin 2011 neemt de gemeenteraad een besluit over hoe de invulling van de programmaâs eruit gaat zien. Vanaf voorjaar 2011 start de uitvoering van de vier themaâs.