Gemeente Blaricum



Echtpaar Rigter-van Eijden 50 jaar getrouwd

27-10-2010
Gisteren was het echtpaar Rigter-van Eijden 50 jaar getrouwd. Ter gelegenheid van dit huwelijksjubileum hebben wethouder Gijs van Loef en loco-burgemeester Rob Posthumus het paar namens het college van Blaricum een bezoek gebracht.

De heer en mevrouw Rigter zijn bekende gezichten in Blaricum en omstreken. Vele Blaricummers - en ook niet-Blaricummers - komen tanken bij de benzinepomp aan de Kerklaan. Deze staat al vele jaren bekend als de goedkoopste in de wijde omgeving. In de jaren 70 en 80 bijvoorbeeld werd het hele land volgeplakt met stickers met de volgende tekst: `Wie reken kan, tankt bij Lies en Herman'.

Bij de pomp is het altijd een zoete inval: mevrouw Lies Rigter zet koffie en echtgenoot Herman vertelt zijn verhaal aan degene die gezellig aanschuift. De zaak is inmiddels overgedaan aan zoons Jan en Jozef, maar Herman en Lies kunnen het niet laten hun steentje bij te dragen.

Mevrouw Lies Rigter - geboren Van Eijden - komt van oorsprong uit Eemnes. De heer Rigter (Herman) is een zoon van Jozef Rigter en Cornelia Zeegers. Vader Rigter was groentekweker en had zijn land aan de Stachouwerweg. Hier is in de jaren 70 van de vorige eeuw de wijk de Bouwvenen gebouwd. Daarnaast had hij een kolenhandel. Zoon Herman heeft deze zaak uitgebouwd tot wat het nu is.

De heer Rigter is een natuurmens in hart en nieren. Hij heeft vele schapen en is elke dag in de polder van Eemnes te vinden. Verder gaat hij nog elke week zwemmen en maakt hij met veel enthousiasme deel uit van de Folkloristische dansgroep `Klepperman van Elleven'. Samen met zijn vrouw maakt hij ook graag verre reizen.

|