Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Groenlo - Identiteit slachtoffers bedrijfsongeval bekend  |

De identiteit van de slachtoffers van het bedrijfsongeval dat op dinsdagavond 26 oktober bij de slachterij in Groenlo plaats vond, zijn bekend.


Het slachtoffer dat ter plaatse is overleden, betreft een 60-jarige vrouw uit Lichtenvoorde.


De drie slachtoffers die met ademhalingsproblemen en onderkoelingsverschijnselen naar ziekenhuizen werden vervoerd, betreffen een 23-jarige vrouw uit Almelo, een 41-jarige vrouw uit Groenlo en een 35-jarige man uit Hengelo (O)


De beide vrouwen verkeren intussen in redelijke conditie en mogen naar verwachting binnenkort naar huis. De 35-jarige man verkeert buiten direct levensgevaar, maar moet wel voor behandeling in het ziekenhuis blijven.


De vier slachtoffers bevonden zich voor werkzaamheden in dezelfde vriescel van de slachterij en zijn daar onwel geworden. Wat daarvan de oorzaak is, is nog niet bekend. Dit wordt nader onderzocht door de politie en de arbeidsinspectie. Dit onderzoek kan mogelijk één of meer dagen duren.


De melding van de onwel geworden medewerkers kwam dinsdag 26 oktober om 20.50 uur bij de hulpdiensten binnen, waarop meerdere eenheden, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet.
Eén medewerker bleek ter plaatse te zijn overleden. Drie andere medewerkers waren onwel geworden. Zij hadden ademhalingsmoeilijkheden en onderkoelingsverschijnselen.
In het pand waren nog zo'n 15 andere medewerkers aan het werk. Het pand werd ontruimd. Deze medewerkers werden elders opgevangen.


-----------------------

(





(



---- --