Gemeente Waddinxveen


Gemeente Waddinxveen besluit geen panden in de Passage aan te kopen

In het kader van de ontwikkeling van het Centrumplan heeft de gemeente Waddinxveen de mogelijkheden onderzocht om 2.350 m2 BVO detailhandel weg te bestemmen in de Passage. Daartoe zijn langdurig gesprekken gevoerd met Achmea, vertegenwoordiger van PME, vastgoedeigenaar van winkels in de Passage. Daarbij zijn in constructief overleg met deze partij de mogelijkheden en onmogelijkheden onderzocht en onderhandelingen gevoerd. Voor de gemeente heeft dit geleid tot de conclusie dat het financieel onhaalbaar is om het PME vastgoed in de Passage aan te kopen.

Â

De aankoop van het PME vastgoed zou de sanering van 2.350 m2 BVO detailhandel in een keer mogelijk hebben gemaakt. Daarbij zijn - op basis van een geoptimaliseerde opzet van de verkaveling - de mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart gebracht en onderhandelingen met Achmea gevoerd. Deze gesprekken hebben dus niet tot het gewenste resultaat geleid.
Al eerder zijn ook vele gesprekken gevoerd met individuele winkeliers die eigenaar of huurder zijn van hun winkelpand in de Passage. Na vele overleggen, inspanningen en zorgvuldige afwegingen kon de gemeente ook met deze partijen geen overeenstemming bereiken.

Â

Het college van burgemeester en wethouders is nu tot het besluit gekomen dat het niet wenselijk is meer winkels in de Passage aan te kopen. Inmiddels zijn partijen op de hoogte gebracht van dit besluit.

Â