Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 27-10-2010

Politie gaat extra surveilleren in Hilvarenbeek

Voorkom hengelen: voordeur op het nachtslot!

HILVARENBEEK: Een 52-jarige vrouw uit Hilvarenbeek betrapte in de nacht van dinsdag 26 oktober op woensdag 27 oktober 2010 een inbreker. Dat gebeurde aan het Blazoen. De vrouw werd omstreeks 03.15 uur in haar slaap gewekt door het gekraak van het laminaat in haar huis. Toen ze polshoogte ging nemen, zag zij verlichting van een zaklamp. Er kwam op dat moment een persoon vanuit de woonkamer de hal inlopen. De inbreker opende de voordeur en rende vervolgens hard weg in onbekende richting. De inbreker zag kans om een portemonnee mee te nemen. De gewaarschuwde politie kamde direct de omgeving maar hebben de inbreker niet meer aangetroffen.

De agenten vonden in de brievenbus een stuk van een antenne, wat door de dader was achtergelaten. Uit nader onderzoek bleek dat hij binnen was gekomen door voordeur via de brievenbus open te hengelen. De politie adviseert om de voordeur altijd op het nachtslot te draaien. Hiermee wordt de hengel- of flippermethode eenvoudig voorkomen. Bij het flipperen steekt de inbreker een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Bij de hengelmethode wordt via de
brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger. Het is verstandig om ook overdag de voordeur op het nachtslot te draaien bij langere afwezigheid.

Inmiddels is duidelijk dat er afgelopen nacht op vermoedelijk identieke wijze werd ingebroken aan het Blazoen, de Eekhool en Schuttersweg. De afgelopen twee weken vonden er totaal 11 van dit soort inbraken of poging daartoe plaats in de wijk Doelakkers in Hilvarenbeek.
Reden voor de politie om in actie te komen. Er volgt de komend tijd extra toezicht in de wijk Doelakker, voornamelijk in de avond- en nachtelijke uren. Verder worden de bewoners door wijkagenten via een waarschuwingsbrief opgeroepen om preventieve maatregelen te nemen. Het verzoek daarbij is om deur goed op slot te doen en de voordeur vooral op het nachtslot te draaien.

Arrestatie na mishandeling

TILBURG: Een vrijwilliger van het buurtpreventieteam in de wijk Kruidenbuurt te Tilburg West werd dinsdagavond 26 oktober 2010 mishandeld. Hij raakte daarbij licht gewond. Er werden twee verdachten (15 en 20 jaar) opgepakt.

Het geweld vond plaats rond 21.15 uur op de op de Baden Powelllaan. De vrijwilliger was bezig met zijn ronde in de wijk. Het buurt
preventieteam bestaat uit vrijwillige wijkbewoners die zich gezamenlijk inzetten voor een veilige en prettige leefomgeving. Ze vormen extra ogen en oren voor de politie.
De vrijwilliger maakte zijn ronde samen met drie andere leden van het preventieteam. Volgens de man werd hij onverwacht en onnodig
uitgescholden door een jongeman die hij kende vanuit de wijk. Toen hij vroeg wat er was aan de hand was, werd de vrijwilliger vervolgens geschopt en geslagen. Het slachtoffer kon zicht verweren en hield aan het voorval enkele schaafwonden en kneuzingen over. Hij deed aangifte van eenvoudige mishandeling.
Kort na het voorval arresteerde de politie een 20-jarige verdachte. Uit het vervolg onderzoek bleek dat de 20-jarige man niets met zaak te maken had, waarna hij in vrijheid is gesteld. De 15-jarige arrestant heeft inmiddels toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het geweld. Hij zit vast en wordt momenteel verhoord.

Gestolen auto weer terug dankzij track & trace

GOIRLE: De auto die gisteren gestolen werd bij een woninginbraak is terecht. De zwarte BMW X5 voorzien van het kenteken 46-HKD-8 verdween in de nacht van maandag 25 oktober op dinsdag 26 oktober 2010 rond 04.00 uur vanuit de Leijzoom in Goirle. Inbrekers hadden in de woning van eigenaar ingebroken en daarbij de autosleutel weten de bemachtigen.

Het voertuig was echter uitgerust met een zogenaamd 'track and trace' systeem.
Bij een dergelijk systeem is er in de auto een gps-zender ingebouwd. In geval van diefstal kan een particuliere alarmcentrale via de satelliet precies zien waar de gestolen auto is.
Agenten vonden de auto in de loop van dinsdagochtend terug op
parkeerplaats tussen twee huizenblokken in de Wijboschstraat in Tilburg. De auto werd door een takelbedrijf geborgen vanwege het sporenonderzoek aan het voertuig. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Geen rijbewijs en opgeven valse naam

TILBURG: De politie controleerde woensdag 27 oktober 2010 om 03.15 uur de bestuurder van een personenauto in de Mahlerstraat. De betrokken automobilist kon zich niet legitimeren en gaf in eerste instantie een valse identiteit op. Bij nadere controle bleek dat hij 17 jaar was en dus helemaal niet achter het stuur had mogen zitten. De knaap kreeg proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Draaiende motor: bestelbus gestolen

TILBURG: Op dinsdag 26 oktober 2010 te 11.25 uur werd op Prinsenhoeven een Mercedes bestelbus gestolen. Het werd de autodief wel erg
gemakkelijk gemaakt, want de auto was niet op slot en met draaiende motor achtergelaten. De bestuurder (42) was even een winkel ingegaan om een pakketje op te halen. Toen hij ca. 5 minuten later terug kwam, was de auto verdwenen. Het gaat om een witte Mercedes - Benz 411Cdi, met het kenteken 98- VS-JN. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde 42-jarige Tilburger opgenomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-10-2010 13:58 | © Regio Midden en West Brabant |