Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 27 oktober

Alkmaar, 27-10-2010 o 14.00 uur

Mislukte woningoverval

Hoorn, dinsdag 27 oktober

Dinsdagavond hebben twee mannen gepoogd een woning aan de Papiermolen te overvallen. Rond 21.20 uur werd er aangebeld bij de woning. De 50-jarige bewoonster deed open, waarna de deur meteen met kracht naar binnen werd geduwd. Twee mannen drongen het halletje binnen. Eén van hen hield een mes vast. Doordat de bewoonster heel hard gilde sloegen de overvallers op de vlucht. Zij gingen er op de fiets vandoor.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Papiermolen dinsdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Spullen van viaduct gegooid: getuigen gezocht

Den Helder, dinsdag 26 oktober

Dinsdagavond zijn er rond 19.45 uur spullen van het viaduct bij de Waddenzeestraat gegooid. Er kwamen bij de politie diverse meldingen binnen van gedupeerden die hierdoor schade hebben opgelopen aan het dak van hun auto. Op de Nieuweweg werden restanten gevonden van een perforator en een wekker. De mogelijke daders zouden zijn weggefietst in de richting van de Schooten. De politie roept getuigen die dinsdagavond iets gezien hebben in de omgeving van de Wadenzeestraat/Nieuweweg op dit te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Brand in bollenschuur

Breezand, woensdag 27 oktober

In een bollenschuur aan de Middenweg woedde rond 9.10 uur een brand. De brand ontstond vermoedelijk na laswerkzaamheden. Het ging om een binnenbrand. De schuur brandde niet volledig uit. Er waren circa vijf mensen met inhalatieproblemen. Zij probeerden de brand te blussen. Er kwamen geen schadelijke stoffen vrij bij de brand. De brandweer gaf rond 10.30 uur het sein brand meester.

Aanhouding voor vernieling

Oudkarspel, dinsdag 26 oktober

Een 15-jarige jongen uit Noord-Scharwoude is dinsdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Voorburggracht. Een getuige meldde dat hij drie jongens op het dak van een school zag staan. Deze jongens waren hier de dag ervoor ook geweest. Er werd toen een lichtkoepel vernield. Agenten zagen op het schoolplein van de school een jongen. Deze fietste gelijk hard weg bij het zien van de politieauto. Er werd naar hem geroepen dat hij moest blijven staan. Hieraan gaf hij echter geen gehoor. Zijn fiets werd uiteindelijk in het gras aangetroffen aan de Voorburggracht. Hij bleek zich schuil te houden in een achtertuin. Hij werd aangehouden. Eén van de medeverdachten meldde zichzelf later bij de politie.