Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.51 - Begroting 2011: de lokale gemeenschap van Boskoop sterker maken en houden

In de eerste begroting van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders staat duurzaam ontwikkelen centraal. De begroting 2011 laat zien dat de gemeentefinanciën van Boskoop op orde zijn. De begroting is erop gericht om het voorzieningenniveau van Boskoop de komende jaren verder op peil te brengen. In 2011 zijn er daarom activiteiten gepland om Boskoop nog beter en mooier te maken. In de begroting is hiervoor een omvangrijk investeringsprogramma opgenomen.

Meer financiële speelruimte
De gemeente wil investeren in voorzieningen voor de Boskoopse inwoners. Hierbij wordt gewerkt aan de zeven ambities die in 2009 door de raad samen met de inwoners zijn opgesteld (excellerende greenport, verbeteren infrastructuur, behoud groen en historisch karakter, verhogen dienstverlening, verbetering leefbaarheid, iedereen kan deelnemen aan samenleving en een grotere rol in de regio).

De financiële kaders voor deze begroting zijn gehaald: een meerjarig structureel sluitende begroting en voldoende weerstandsvermogen en daarnaast een omvangrijk investeringsprogramma. De lastendruk voor inwoners kan zelfs iets omlaag. Voor 2011 stelt het college van B&W voor om de OZB-opbrengst met 2% te verlagen en de tarieven voor riool- en afvalstoffenheffing niet te verhogen. Daarnaast is er nog ruimte om te discussiëren over extra investeringen in de Boskoopse gemeenschap.

Zicht op maatschappelijke effecten
De begroting is net als de raadsagenda ingericht in zes programma's, waarbinnen alle samenhangende activiteiten zijn geclusterd. Hierdoor is zichtbaar welke concrete maatschappelijke effecten worden beoogd en hoe objectief kan worden gemeten of die worden gehaald.

Belangrijkste inkomsten en uitgaven in 2011

Zie het origineel