RECTIFICATIE: Galerie Realisme21 toont naaktportret van Albert Heijn

27/10/2010 14:43

Bureau A tot Z

In navolging op de eerdere berichtgeving dat Galerie Realisme21 tijdens de Affordable Art Fair op het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam een naaktportret zou exposeren van Albert Heijn, laat de grootgrutter via zijn woordvoerder Erik Muller weten dat het hier een misverstand betreft. De 83-jarige ondernemer is nooit betrokken geweest bij de galerie voor erotische kunst 'De drie Gratiën'. Dit betrof een neef en naamgenoot. Het is ook deze die poseerde voor de Berlijnse kunstschilder Sigurd Wendland.

Galeriehouder Harry J. Kraaij betreurt de foutieve weergave van het verhaal. 'Wendland was in de jaren negentig een vreemdeling in Amsterdam en dacht dat hij te maken had met de beroemde man achter de supermarktketen.' Niettemin onderstreept hij de kwaliteit van het portret, dat door de pose en benadering van zijn model een ongewoon schilderij is geworden. Sigurd Wendland is een Duitse kunstenaar gespecialiseerd in het weergeven van portretten en naakten. Naast Wendland vertegenwoordigt Realisme21 het werk van onder anderen Peter Klashorst, Ben Kamili, Andre Krigar, Jurgen Leippert, Ernst Voss en Corinna Weiner.

Realisme21, mobile gallery for contemporary art, heeft geen vaste toonzaal voor haar kunstwerken, maar opereert altijd vanaf tijdelijke locaties. Dit keer is de galerie neergestreken in het KunstENhuis op het terrein van de Westergasfabriek. De verkoopexpositie opent vandaag, 27 oktober, om 16.30 uur en duurt tot en met zondag 31 oktober (zie voor de openingstijden www.kunstenhuis.com).

KunstENhuis bevindt zich aan de Polonceaukade 28 te Amsterdam.

Parkeren is mogelijk in parkeergarage Westersluis (Q-Park) aan de Haarlemmerweg.