Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 27 oktober 2010

Bromfietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Op dinsdag 26 oktober omstreeks 06.45 uur ontstond een aanrijding op de Havenstraat in Hengelo tussen een bestelbusje met aanhangwagen en een bromfietser. Een 34-jarige bromfietser uit Borne raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser kwam vanuit de richting van de Boekeloseweg en reed rechts de Haverstraat in. Hij nam de bocht erg ruim en kwam op het weggedeelte van de tegenliggers terecht. Hier reed een bestelbusje met aanhangwagen bestuurd door een 31-jarige man uit Vriezenveen. Een aanrijding was het gevolg. (2010096700)

Opleggen huisverboden

Enschede

Een 35-jarige man uit Enschede heeft op dinsdag 26 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld dat hij heeft geuit richting zijn 39-jarige vriendin uit Enschede. Hulpverlening is gestart. (2010096622)

Een 55-jarige man uit Enschede heeft op woensdag 27 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld dat hij heeft geuit richting een 49-jarige vriendin uit Enschede. Hulpverlening is gestart. (2010096794)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Hennepplantage ontmanteld
Oldenzaal
Politie Twente, team Oldenzaal heeft 26 oktober omstreeks 08.00 uur, een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Hunenveldlaan. De politie is deze hennepplantage op het spoor gekomen na aanleiding van een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. De 35-jarige Oldenzaalse eigenaar is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Alle materialen die de kweek mogelijk maken en de 124 hennepplanten zijn in beslag genomen en in opdracht van de officier van justitie vernietigd. Tevens werd de stroom illegaal verkregen. (2010096782)

Verdachte brandstichting meldt zich Vriezenveen
In de nacht van dinsdag op woensdag 27 oktober omstreeks 00.45 uur werd een autobrand gemeld aan de Engelsstraat in Vriezenveen. Ter plaatse bleek dat onder de carport van het perceel een bedrijfsbus en een personenauto in brand stonden. Uit onderzoek bleek brandstichting. Een 43-jarige man uit Goor heeft zich 27 oktober omstreeks 08.00 uur aan het politiebureau in Goor gemeld en bekende deze brandstichting. De 43-jarige is aangehouden en voor onderzoek in verzekering gesteld.

Uit de eerste uitkomst van dit onderzoek kan worden aangenomen dat deze brandstichting geen relatie heeft met de branden in Almelo. (2010096976)