Politie Limburg-Noord

Gecombineerde controle Verkeershandhaving en Belastingdienst
Datum: 27-10-2010
Tijd bericht: 14:30
Plaats: Venlo
Bij een gezamenlijke controle in de omgeving van de Hagerhofweg in Venlo zijn dinsdag 26 oktober tussen 08.30 en 17.00 uur 2509 voertuigen het controlepunt gepasseerd. Hierbij bleken er 28 gesignaleerd te staan, waarna ze door de Belastingdienst aan een nader onderzoek werden onderworpen,

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Limburg-Noord werkte dinsdag samen met de Belastingdienst. Het VHT voerde controle uit op de HelmGRAS-feiten (het dragen van de helm, het dragen van de gordel, rijden door rood licht, rijden onder invloed en te hard rijden) en handheld bellen. Alle voertuigen die door de belastingdienst nader bekeken moesten worden, werden ook door motorrijders van het VHT gesommeerd naar de controleplaats aan de Hagerhofweg te volgen.

Gedurende de dag werden 2509 voertuigen gecontroleerd. Aan verkeersboetes werd 11 maal een verbaal opgemaakt voor onverzekerd rijden, te donkere ramen en diverse verkeersovertredingen. De Belastingdienst inde ¤ 3.446,= achterstallige betalingen, legde 14 maal beslag op voor een totaalbedrag van ¤ 175.022,= , voerde 3 voertuigen af en sprak 3 maal een betalingregeling met een betrokkene af.