Politie Gelderland-Zuid

Betrapt op brandstichting

Nijmegen, 27-10-2010 o Dinsdagavond rond tien uur hield de politie drie jonge mannen van 15 en 16 jaar uit Nijmegen aan op verdenking van brandstichting. De drie jongens waren gezien vlak voordat er brand uitbrak aan de Couwenbergstraat in Nijmegen.

Surveillerende agenten kregen rond kwart voor tien het verzoek van de gemeenschappelijke meldkamer om naar de Couwenbergstraat in Nijmegen te gaan omdat meerdere mensen een hevige rookontwikkeling daar op straat meldden. De brandweer was snel ter plaatse en stonden bij een woning aan de Couwenbergstraat waarvan de voordeur beschadigd was.

Getuige
Een getuige kon de agenten vertellen dat er kort daarvoor meerdere jongens bij de voordeur waren geweest en daar hadden gerommeld waarna er rook uit de voordeur was gekomen. De getuige kon een goede omschrijving van de jongens geven en agenten gingen direct in de omgeving op zoek.

Legitimeren
De agenten troffen drie jongens aan die vanaf de Geeresteinstraat in de richting van de Hatertseweg liepen. Hen werd gevraagd zich te legitimeren in verband met de overeenkomst in de signalementen en de kort daarvoor gestichte brand. De jongens weigerden zich te legitimeren waarvoor ze werden aangehouden. Voor nader onderzoek werden de drie jongens naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen gebracht.

Daderinformatie
Tijdens de rit naar het hoofdbureau spraken de drie over de brandstichting op zo'n manier dat de agenten hen ook als verdachten konden aanmerken. De jongens bleken over zogenaamde daderinformatie te beschikken, informatie die alleen een dader van een delict kan weten. Voor elk van de verdachten geldt dat de overeenkomende signalementen de reden was van de aanhouding op verdenking van brandstichting. (13)

Laatst gewijzigd 27-10-2010 15:18 | © Regio Gelderland-Zuid |