Gemeente Rheden

Stadsregio en Connexxion helpen bij aanvraag OV-chipkaart

In de loop van het volgend jaar wordt de strippenkaart afgeschaft. De persoonlijke OV-chipkaart is dan een goed alternatief. De Stadsregio Arnhem-Nijmegen wil inwoners van haar gemeenten graag helpen met de aanvraag van een persoonlijke OV-chipkaart. Zodat mensen nu al het gemak van deze kaart kunnen ervaren.

Hulp bij het aanvragen in het gemeentehuis

Op dinsdag 2 november tussen 17.30 tot 20.00 uur en op woensdag 3 november tussen 12.00 een 15.00 uur kunnen inwoners van de gemeente Rheden voor hulp terecht in het gemeentehuis, Hoofdstraat 3 in De Steeg. Er is een fotograaf aanwezig die eventueel een foto kan maken. Zo kan de aanvraag meteen worden ingediend.

Geld besparen

Met de OV-chipkaart kunnen mensen korting krijgen op hun reis, bijvoorbeeld in de vorm van 20% dalkorting en leeftijdskorting. Het automatisch storten van saldo, zorgt er voor dat men nooit zonder geldig vervoerbewijs zitten.

Het aanschaffen van een kaart in de actieperiode, bespaart ook nog eens geld; de kaart kost 7,50 euro maar 6,- euro wordt terug gestort. Dit saldo wordt ongeveer twee weken na ontvangst van de kaart, bij het inchecken in de Brengbus bijgeschreven.

Kijk voor meer informatie op: www.destadsregio.nl of www.breng.nl