Gemeente Eindhoven

Eindhoven nodigt buitenlandse ambassadeurs uit om kennis te maken met regio

Burgemeester van Gijzel ontvangt op woensdag 27 oktober de ambassadeurs van diverse landen om hen kennis te laten maken met de regio Eindhoven. Deze buitenlandse ambassadeurs vertegenwoordigen in Nederland meer dan dertig landen.

Tijdens dit bezoek, dat plaats vindt in het kader van de Dutch Design Week Business, maken de ambassadeurs kennis met Eindhoven in de breedste zin van het woord. Zij krijgen een presentatie over de (economische) betekenis van de Brainport regio op nationaal en internationaal niveau en een toelichting op de vele activiteiten die hier plaatsvinden. 's Middags krijgen de ambassadeurs een rondleiding door de stad en bezoeken zij de Dutch Design Week.

Het bedrijfsleven is nauw betrokken bij deze ontmoeting. Zo krijgen de ambassadeurs een presentatie op de High Tech Campus en bezoeken zij een oude Philips fabriek. Transport tussen de verschillende locaties vindt plaats met een product uit de regio: de Phileas.

De ambassadeurs hebben onder meer de taak om het contact tussen Nederland en hun land te bevorderen. De ambassades zijn gevestigd in Den Haag, voor velen is Eindhoven dan ook (nog) relatief onbekend. Deze ontmoeting is bedoeld om hen te informeren en vooral te laten zien wat Eindhoven te bieden heeft.