StemWijzers voor komende verkiezingen online

27/10/2010 16:15

Instituut voor Publiek en Politiek

Voor de gemeenten Bergen (L), Naarden en Oss is vanaf vandaag een speciale StemWijzer online (www.stemwijzer.nl). Kiezers in die gemeenten kunnen aan de hand van 25-30 stellingen over actuele politieke onderwerpen hun stem bepalen.

Op 3 maart 2010 waren er in ons land gemeenteraadsverkiezingen. Vanwege beoogde herindelingen deed een aantal gemeenten niet mee. Op 24 november a.s. vinden hier alsnog verkiezingen plaats. In de gemeenten waarvan de herindeling door het vorige kabinet is aangehouden ('controversieel verklaard') zullen reguliere gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. In gemeenten waar de herindeling tijdig bij wet is geregeld, zijn dit herindelingsverkiezingen.

Zoals bij alle verkiezingen is ook hier de StemWijzer weer van de partij. Wat zijn de partijvoornemens ten aanzien van veiligheid, milieu, leefbaarheid, verkeer en vervoer? Hoe reageren partijen op komende bezuinigingen?

De StemWijzer, een initiatief van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), is voor deze verkiezingen opnieuw vorm gegeven en heeft op basis van gebruikersonderzoek een nog beter resultaatscherm.





http://www.stemwijzer.nl