Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-10-2010

Politie vindt 45 kilo hennep in woningen

BREDA: Politieagenten zagen woensdagochtend rond 10.00 uur twee mannen met grote tassen lopen in de Kamperfoeliestraat. In de buurt van de mannen hing een sterke hennepgeur en ze werden gecontroleerd. In de tassen werd hennep aangetroffen. De mannen, een 41-jarige man uit Breda en een 34-jarige man uit Dordrecht, werden aangehouden. In de woning van de Bredanaar en de woning ernaast werden hennepdrogerijen
aangetroffen. In totaal is er 45 kilo hennep in beslag genomen. Ook werden diverse tassen, een geldbedrag en andere goederen in beslag genomen voor verder onderzoek.
De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in
verzekering gesteld.
De politie onderzoekt de zaak verder

Twee aanhoudingen na vechtpartij bij horecagelegenheid

BREDA: De politie kreeg woensdag tegen 02.00 uur melding van een vechtpartij in de Vismarktstraat. Hier zou een vrouw op de grond liggen. Bij aankomt van de politie bleek dat een 18-jarige vrouw uit Breda tussen twee groepen vechtende jongeren was gesprongen om de vechtpartij te beëindigen. Hierbij was ze geraakt en op de grond gevallen. Het conflict was al in de horecagelegenheid begonnen en ging buiten verder. De politie nam verklaringen op van meerder getuigen. Van de gedupeerde is nog geen aangifte opgenomen.
Een 22-jarige man en een 25-jarige man uit Breda zijn aangehouden voor mishandeling. De twee zijn ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor vernieling ruiten

BREDA: Dinsdag werd een 24-jarige jongen uit Breda aan gehouden door de politie voor het vernielen van ruiten. Een getuige meldde rond 22.10 dat een onbekende man ruiten had ingegooid bij een winkel in de Doelsteeg. De getuige gaf een signalement op van de dader. De politie hield op het Van Coothplein een 24-jarige Bredanaar aan. De man voldeed aan het signalement en gedroeg zich opgefokt. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier verzette hij zich tegen zijn insluiting en moest onder controle worden gebracht.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De getuige heeft een
verklaring afgelegd.

Man aangehouden voor bedreiging na geluidsoverlast

BREDA: De politie hield dinsdag de bewoner van een woning aan de Burgemeester Sutoriusstraat aan voor bedreiging. Buren van de man klaagden over geluidsoverlast bij de woningbouwvereniging. Een medewerker nam telefonisch contact op met de man en werd door hem bedreigd. Tijdens de telefonische verbinding was duidelijk harde muziek op de achtergrond te horen. Toen een tweede medewerker van de
woningbouwvereniging nogmaals contact met de man opnam werd ook hij ernstig bedreigd. De man dreigde ook zichzelf iets aan te doen. Hij is aangehouden voor bedreiging. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.

Drie hennepkwekerijen aangetroffen en geruimd

BREDA: De politie ruimde dinsdag tijdens een hennepruimdag drie hennepkwekerijen.
In de Van Heemskerkstraat is een kwekerij met 192 moederplanten en ruim 4000 hennepstekken aangetroffen. De planten stonden in verschillende vertrekken in de woning. Voor de stroomvoorziening van de kwekerij was de stroom illegaal afgetapt. De twee bewoners van het pand die op het moment van de ontdekking in de woning waren, een 49-jarige man en een 21-jarige vrouw, zijn aangehouden en verhoord. De vrouw verklaarde niets van de kwekerij te weten. De man verklaarde dat hij in verband met schulden aan een hennepkwekerij was begonnen.

In de Vincent van Goghstraat is een hennepkwekerij ontdekt met 178 hennepplanten. Ook bij deze kwekerij was de stroom buiten de meter om afgenomen. In de woning werden geen mensen aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij zal op een later moment worden gehoord.

In een woning in de Hooilaan werden 218 hennepplanten gevonden. Ook hier bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. De bewoner van het pand, een 24-jarige man en zijn 26-jarige vriendin uit Breda zijn aangehouden. De vrouw ontkende iets met de kwekerij van doen te hebben.

De drie kwekerijen zijn geruimd en de planten en apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging.
Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt. De meters van de woningen zijn afgekoppeld en in beslag genomen voor onderzoek. De stroom van de woningen is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten als de bewoners het verschuldigde bedrag aan verbruikte stroom en aansluitkosten hebben betaald.

Man aangehouden voor winkeldiefstal met geweld

BREDA: Dinsdagmiddag hielden agenten een 46-jarige man uit Breda aan voor diefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht eind september in een supermarkt in winkelcentrum Moerwijk een medewerker te hebben mishandeld. Personeel van de winkel zag dat een man een aantal pakken vleeswaren onder zijn jas stopte en andere boodschappen afrekende. Toen hij hierop werd aangesproken werd de man agressief. Hij gooide de vleeswaren door de winkel en trok een mes. De man uitte bedreigingen en zwaaide met het mes. Hierbij raakte een medewerker van de supermarkt gewond. Hij had een snee in zijn arm, die moest worden gehecht. Een klant van de supermarkt wist wie de dader was en waar hij woonde. Aan de hand van deze tip is de verdachte aangehouden. De verdachte beriep zich bij verhoor op zijn zwijgrecht.

Man aangehouden voor mishandeling en vernieling

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 39-jarige Bredanaar aan voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. De 39-jarige vrouw uit Breda deed aangifte nadat de man in september de vrouw en haar vriendin bedreigde en een ruit vernielde. Van de vrouw werden een aangifte en meerdere verklaringen opgenomen. De vrouw verklaarde dat ook tijdens de relatie met haar ex zij gedurende jaren meerdere malen door hem was mishandeld en bedreigd. Bij een van de mishandelingen werd ze bij de keel gegrepen en meerdere malen met haar hoofd tegen de grond geslagen. De man werd uitgenodigd op het politiebureau en verklaarde daar de vrouw niet te hebben mishandeld. Wel waren er tijdens de jarenlange relatie met zijn ex bij conflicten wel eens over en weer klappen gevallen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor mishandeling en bedreiging

TETERINGEN: De politie hield woensdag een 18-jarige vrouw uit Breda aan voor bedreiging en mishandeling. Een 16-jarig meisje uit Teteringen deed aangifte van mishandeling. Ze verklaarde samen met de dader in een woongemeenschap te wonen. Ze had een relatie met een ex-vriendje van haar belaagster, die het hier niet meer eens was en haar mishandelde toen zij lag te slapen. Ze kreeg klappen tegen haar hoofd. Ook zou zij haar bedreigd hebben. Korte tijd later zou de vrouw haar met een mes hebben bedreigd,hebben geslagen en via sms-berichtjes hebben bedreigd. Dit gebeurde in juni en juli van dit jaar. Van de vrouw werd aangifte opgenomen en de politie hoorde meerdere getuigen. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auto weggenomen en teruggevonden na woninginbraak

BAVEL: Woensdag werd tegen 07.00 uur een inbraak gemeld bij een woning aan de Korte Bunder. Een krantenjongen meldde de inbraak. De politie ging ter plaatse en zorgde dat de opengebroken woning werd afgedicht. Tegen 11.00 uur werd aan de Flodderdreef een auto aangetroffen die bij de woninginbraak was weggenomen. Een getuige had de auto zien staan. De ramen stonden op en de deuren waren niet op slot. De politie nam de auto is beslag en het voertuig zal worden geretourneerd aan de eigenaar. Ook zal aangifte opgenomen worden van woninginbraak.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-10-2010 16:30 | © Regio Midden en West Brabant |