Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Marnixstraat: tweede fase van start

27 oktober 2010

De herinrichting van de Marnixstraat gebeurt in acht fasen. De eerste is zo goed als afgerond. Op maandag 1 november starten de werkzaamheden aan fase 2. Deze vinden plaats in het gedeelte Marnixstraat nrs 106 t/m 142, en ter hoogte van het Tweede Marnixplantsoen (t/m Marnixplein). Naar verwachting zal dit deel van de herinrichting duren tot begin februari.

Uiteraard hebben deze werkzaamheden consequenties voor het verkeer:

Auto- en vrachtverkeer: de Marnixstraat is vanaf het Marnixplein, zowel richting Bloemgracht als Brouwersgracht, afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Nassaukade.

Fietsers: de Marnixstraat is vanaf het Marnixplein richting Bloemgracht afgesloten voor doorgaand fietsverkeer. Fietsers worden omgeleid via de Nassaukade of Lijnbaansgracht. Fietsers op de Lijnbaansgracht gebruiken hierbij de `Pinokkio-brug' indien brug 118 over de Lijnbaansgracht is opgebroken. Ook in omgekeerde richting, richting Brouwersgracht, is de Marnixstraat vanaf het Marnixplein afgesloten voor doorgaand fietsverkeer. Fietsers kunnen dan via de Marnixkade rijden.

Voetgangers: voetgangers kunnen de Marnixstraat blijven gebruiken; er worden langs de gevels plankiers gelegd. Openbaar Vervoer: de tram kan zijn route over de Marnixstraat blijven rijden. De bus, vanaf het Marnixplein richting Bloemgracht, wordt echter omgeleid via de Nassaukade. Overig: een invalideparkeerplaats wordt tijdelijk verplaatst naar de overzijde van de straat.

Nachtwerkzaamheden

Volgende week zullen drie achtereenvolgende nachten werkzaamheden plaatsvinden in de Marnixstraat. Het betreft railwerkzaamheden van het GVB, in combinatie met rioleringswerkzaamheden.

De nachtwerkzaamheden vinden plaats tussen 01.00 en 5.00 uur in de nachten van vrijdag 5 op zaterdag 6 november, zaterdag 6 op zondag 7 november en zondag 7 op maandag 8 november.

Huisvuil

Het huisvuil kan op de reguliere ophaaldagen (dinsdag en vrijdag) worden aangeboden op diverse plaatsen op straat. Dit wordt aangegeven met borden.

Meer informatie

Lees hier meer over de herinrichting van de Marnixstraat.
---