Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 27-10-2010

Derde inbraakverdachte aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagochtend een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan op de Jacob Obrechtlaan. De jongen wordt in verband gebracht met een woninginbraak op 19 oktober j.l. in de Wolzakstraat. Hiervoor werden op diezelfde dag al twee aanhoudingen op heterdaad verricht.

Buurtbewoners waarschuwden 19 oktober om 16.30 uur de politie omdat er bij een woning aan de Wolzakstraat aan de voorzijde een ruit was ingeslagen. De eerste inbreker, een 16-jarige inwoner van Bergen op Zoom, werd bij het verlaten van het pand meteen ingerekend. In de woning werd een tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom, aangehouden. Met een politiehond werd het huis doorzocht naar een mogelijke derde verdachte, maar deze werd niet aangetroffen. Wel trof men een kleine hennepkwekerij aan. Deze is geruimd.
De derde verdachte is net als de andere twee in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Winkeleigenaar betrapt inbrekers

KLUNDERT: De politie werd woensdag om 03.45 uur gealarmeerd in verband met een inbraak in de Voorstraat. De eigenaar van een winkel was wakker geschrokken van een klap. Inbrekers bleken de ruit van de winkel te hebben vernield en waren er met een hoeveelheid winkelwaar, waaronder horloges vandoor gegaan. De wakker geschrokken eigenaar rende naar beneden en ging achter de twee daders aan, die er via een brandgang en de Doorsteek vandoor gingen.
Bij een andere winkel in het straatje bleek ook te zijn ingebroken. Hier braken de daders een deur open en namen onder andere een kluis weg. Vermoedelijk zijn de inbrekers hierna doorgegaan naar de
eerstgenoemde winkel, waar ze werden gesnapt.
Van de gedupeerden is aangifte opgenomen en de politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-10-2010 16:31 | © Regio Midden en West Brabant |