Gemeente Doetinchem

Winkelcentrum Surinameplein

Persbericht, 27 oktober 2010

Het buurtwinkelcentrum Haareweg / Surinameplein gaat de laatste jaren achteruit. Er staan diverse winkelpanden al geruime tijd leeg. Invulling en opwaardering is gewenst. De gemeente Doetinchem verleent medewerking aan de directie van de supermarkt aan de Haareweg om te verplaatsen naar het Surinameplein.

In 2006 heeft de eigenaar van het winkel- en appartementengebouw aan het Surinameplein een aanvraag gedaan voor de uitbreiding van het winkelpand voor tweede supermarkt. Dit was gezien de detailhandelstructuur en verkeers- en parkeersituatie onwenselijk. Daarnaast is er in die periode een verzoek binnengekomen om de huidige supermarkt aan de Haareweg uit te breiden. De gemeente Doetinchem is hierbij op zoek gegaan naar mogelijke combinatie van beide aanvragen.

COOP en versmarkt

Inmiddels is bekend dat de COOP wil wel verplaatsen naar het Surinameplein. Dit heeft ook de voorkeur van de gemeente vanwege verkeersveiligheid en compactheid van het buurtwinkelcentrum. In het pand aan het Surinameplein kan de COOP zich vestigen samen met een versmarkt. Een goede versmarkt is een aanvulling voor Doetinchem.

Medewerking

De gemeente Doetinchem verleent medewerking aan de directie van de COOP om het pand aan de Haareweg te verlaten en te verruilen voor het pand aan het Surinameplein.

Persberichten