Openbaar Ministerie

OM in hoger beroep tegen uitspraak overvaller

27 oktober 2010 - Arrondissementsparket Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag een 36-jarige Amsterdammer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. Hoewel er een lange gevangenisstraf is opgelegd, vindt het Openbaar Ministerie (OM) de strafmaat niet passen bij het aantal en de ernst van de strafbare feiten. Het OM is daarom in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

In een periode van slechts één maand pleegde de 36-jarige Amsterdammer tien overvallen op hotels. De Amsterdammer verklaarde `snel veel geld nodig te hebben' en koos daarom met een medeverdachte voor het beroven van hotels.

Volgens de officier van justitie waren het stuk voor stuk heftige overvallen met een enorme impact op de slachtoffers. Daarnaast veroorzaken de overvallen veel onrust en gevoelens van onveiligheid in de maatschappij.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van veertien jaar tegen deze man en zijn 46-jarige medeverdachte.

De advocaat van de medeverdachte heeft een wrakingsverzoek ingediend. De wrakingskamer van de rechtbank buigt zich 28 oktober over dit verzoek.