Technische Universiteit Eindhoven

Opleiding Scheikundige Technologie behoort tot Europese top

Geplaatst: 27 oktober, 2010

De TU/e-opleiding Scheikundige Technologie staat in een Europese ranking, die is opgesteld door het Duitse Centrum für HochschulEntwicklung (CHE), in de top van de zogeheten excellence group. De resultaten werden vandaag bekendgemaakt op de site van het weekblad Die Zeit.

Door het CHE werden de master- en promovendi-opleidingen op gebied van scheikunde van 67 universiteiten onder de loep genomen. Voor deelname aan de excellence group moeten opleidingen exclusief door het CHE worden uitgenodigd. Eindhoven behaalt in de beoordeling op 23 van de 34 criteria een ster, wat staat voor een 'outstanding performance'. Slechts twee andere opleidingen kregen meer sterren; Imperial College in Londen krijgt net zoveel sterren als Eindhoven.

Bij het toekennen van de sterren keken de CHE-onderzoekers naar drie deelgebieden: preselectie criteria, zoals het aantal publicaties en citaties; het oordeel van de studenten, over bijvoorbeeld de examens en de IT-infrastructuur; en de samenstelling van de wetenschappelijke staf en het aantal buitenlandse studenten. Wanneer een opleiding op een punt hoger scoort dan vijftig procent van het gemiddelde van de andere opleidingen, krijgt men daar een ster voor.

Opleidingsdirecteur van Scheikundige Technologie ir. Peter Janssens is zeer trots op het behaalde resultaat. "Dit is een heel mooi resultaat en het geeft goed weer hoe onze opleiding er binnen Nederland en Europa voorstaat qua onderzoek en onderwijs. Het is ook fantastisch om te zien dat onze opleiding, waarbij technologie toch ook een wezenlijk onderdeel is, zo goed presteert in vergelijking met al die algemene opleidingen."