Landstede

Studenten opleiding Handel & Commercie in Zwolle zetten zich in voor het goede doel

Studenten van de opleiding Handel & Commercie in Zwolle zijn een project gestart voor het goede doel. Het project heet Up to you too en het is een actiegerichte stichting die de ontwikkeling van jongeren in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia en Dar es Salaam, Tanzania ondersteunt.

Ondernemerschap is voor jongeren daar de meest logische en haalbare manier om aan de armoede te ontsnappen. Met behulp van jongerenorganisaties richten deze groepen een klein bedrijf op. Ze richten zich o.a. op theater, muziek, kledingontwerp, vuilnisverwerking en de productie van sierraden, spijkerbroeken, slippers en drum.

De studenten Handel & Commercie helpen deze jongerengroepen via de stichting Up to you too. Doordat de studenten met alle studenten in het landschap samenwerken krijgen ze een goed beeld van de diverse opleidingen en ze kunnen elkaars talenten benutten.

Deze week loopt er een actie om dit project te steunen. Je kunt een 'Share the Struggle' T-shirt kopen op
http://www.een.nl/alle-producten?p=8513 en hiermee steun je de Keniaanse jongeren. Het T-shirt is gemaakt door George Kiroga met het doel 'stop the war now'. Hij is een jonge kunstenaar uit de sloppenwijken van Nairobi. 'De T-shirts zijn gemaakt in opdracht van Stichting UpToYouToo en in samenwerking met Fresh Cotton.