Nederlandse Tafeltennisbond


Gerben Last en Kelly van Zon naar achtste finales open klasse enkelspel 27-10-2010

Gerben Last en Kelly van Zon hebben zich bij de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju geplaatst voor de achtste finales in het enkelspel. De Nederlandse tafeltennissers bleven beiden op de openingsdag van het evenement ongeslagen. De andere Oranjespelers wisten niet bij de laatste zestien te komen. Bij de WK wordt ook nog gespeeld in het landentoernooi en in de eigen enkelspelklasse.

Gerben Last had speelde zijn eerste wedstrijd in de tweede ronde tegen Hock Ting uit Maleisië. Alleen de tweede game ging naar Maleisie, Gerben Last wint met 3-1. In de derde ronde trad Gerben Last aan tegen Andreas Sonka uit Hongarije. In de derde game kwam de Hongaar terug tot
1-2. De vierde game was een walk over, Gerben wint met 3-1 en plaats zich voor de vierde ronde (wordt op donderdag de 28e gespeeld). Kelly van Zon speelde haar eerste wedstrijd in de tweede ronde tegen Irinie Drakonaki uit Griekenland. Zoals verwacht had Kelly van Zon geen partij aan Drakonaki en won eenvoudig met 3-0. Ook Kelly van Zon speelt haar vervolgwedstrijd op donderdag.

De overige spelers werden uitgeschakeld:
Ronald Vijverberg won zijn eerste wedstrijd met 3-0 van de Fransman Sebastiaan Grundeler. In de tweede ronde werd met dezelfde cijfers verloren van Mark Ledoux uit Belgie. Tonnie Heijnen had een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde speelde Tonnie Heijnen zijn eerste wedstrijd tegen Carbinatie uit Brazilië. In de vijfde game werkte Heijnen drie matchpoints weg en zegevierde alsnog met 12-10. In de derde ronde werd met 3-0 verloren van Ivan Karabec uit Tsjechië. Wendy Schrijver verloor haar wedstrijd met 3-0 van Ocsoy uit Turkije. Danielle de Jong trad aan tegen de Koreaanse Kun Hea Kim. Alleen in de tweede game waren er kansen, Danielle verliest met 3-0. Jolanda Paardekam verloor haar wedstrijd met 3-2 van Edit Sigala Lopez uit Mexico.