Liander

Energieke aftrap landelijk lesprogramma `De Bliksems' in Apeldoorn

27 oktober 2010

Arnhem - Leerlingen van de Rietendakschool in Apeldoorn gaven vandaag samen met wethouder Prinsen de officiële aftrap voor het landelijke lesprogramma `De Bliksems'. Kinderen op basisscholen leren in deze les alles over energie en energie besparen.

`Dit is een goed voorbeeld van hoe kinderen op een actieve manier leren wat duurzaamheid is en hoe belangrijk het is dat ze slim met energie omgaan', aldus Olaf Prinsen, wethouder Milieu en Duurzaamheid. Ruim tachtig scholen nemen dit jaar deel aan het door netbeheerder Liander ontwikkelde lesprogramma.

Liander en de gemeente Apeldoorn werken actief aan duurzame energieprojecten waaronder een proef met HRe-ketels in de Apeldoornse wijk Woudhuis en binnen de Stedendriehoek Onderneemt Enerergieneutraal (SOEN). Daarnaast willen ze burgers bewust maken van het belang van energiebesparing.
Centraal thema van het lesprogramma dit jaar is duurzaamheid. Door middel van proefjes en filmpjes ervaren kinderen zelf wat energie is, hoe ze aan stroom komen voor bijvoorbeeld een spelcomputer, wat duurzame energie is, hoe een elektrische auto werkt en wat kinderen zelf kunnen doen om energie te besparen.

Aanmelden voor het lesprogramma

Op www.debliksems.nl kunnen scholen of leerlingen zich aanmelden voor deze leuke en leerzame energie les. Op de website zijn bovendien allerlei filmpjes, testjes en tips te vinden over energie en energie besparen.

Liander

Het lesprogramma `De Bliksems' is een initiatief van netbeheerder Liander. Liander is de netbeheerder die elektriciteit transporteert naar 2,9 miljoen klanten en gas naar 2,1 miljoen klanten in de provincies Gelderland, Noord-Holland en grote delen van Flevoland, Friesland en Zuid-Holland.