Gemeente Breda

Bouw derde verdieping stadion NAC Breda uitgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders van Breda is voornemens om de bouw van de derde verdieping van het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda uit te stellen.

Het is van belang dat NAC Breda eerst haar eigen financiële positie op orde krijgt en stabiliseert, voordat zij meer meerjarige verplichtingen aan gaat. Dat is het resultaat van het bestuurlijk overleg dat vanmiddag plaatsvond tussen de gemeente Breda en NAC Breda.

Eind 2008 besloot de gemeenteraad een bedrag van ⬠11,5 miljoen te investeren in de gefaseerde aanpassing van het stadion van NAC Breda. Doel van de investering is de exploitatiemogelijkheden van NAC Breda te verbeteren. Het college verbond strikte voorwaarden aan de investering, waaronder diverse garanties van de club. De kosten van de uitgevoerde werkzaamheden verrekent de gemeente, als eigenaar van het gebouw, in de huurprijs van het stadion.

De bouw van de derde verdieping maakt onderdeel uit van de derde en laatste fase van de uitbreiding en modernisering van het Rath Verlegh Stadion. Begin dit jaar stelde de gemeenteraad ⬠5,7 miljoen beschikbaar voor de uitvoering van fase 3. Daarvan is ⬠2.7 miljoen besteed aan de in de zomer van 2010 uitgevoerde werkzaamheden waaronder de overkapping van de grachten, uitbreiding van foodcounters en toiletten alsmede extra business seats.

Breda, 27 oktober 2010