Ingezonden persbericht


AGENDABERICHT

Steelcase organiseert Conferentie 'Change. Space. Innovation.'op 27 en 28 oktober Internationale line up van wetenschappers, ontwerpers en innovatiedeskundigen over de veranderende werkplek via livestream te volgen

Amsterdam, 7 oktober 2010 - Steelcase, specialist in werkomgevingen, organiseert op 27 en 28 oktober, ten tijde van Orgatec, vanuit zijn nieuwe vestiging in Keulen een conferentie met het thema 'Change. Space. Innovation.' Deze drie-eenheid wordt belicht vanuit een wetenschappelijke, design en innovatie invalshoek. Voor diegenen die hierbij niet aanwezig kunnen zijn, is de conferentie te volgen via livestream.

Een indrukwekkende selectie van internationale wetenschappers, innovatiedeskundigen, architecten en ontwerpers spreekt op 27 en 28 oktober over de nieuwste trends en bevindingen rond verandering, werkomgevingen en innovatie. Onze omgeving verandert continu en dat geldt zeker voor onze werkomgeving. Wat voor invloed hebben toekomstige veranderingen in de wereld op ons werk en leven? Hoe zien toekomstige samenwerkingsverbanden eruit en hoe creëer je de juiste voorwaarden voor nieuwe vormen van samenwerken en voor open innovatie?

Agenda 27 oktober: 15:30 uur Opening
16:00 uur Drijfveren voor verandering
Dr. Chris Lübkemann, is voorzitter van het Global Foresight & Innovation team bij Arup, een van 's werelds grootste ingenieursbureaus met projecten zoals het Opera House in Sidney en de Allianz Arena in München. Hij spreekt over wereldwijde veranderingen in de komende decennia en hun impact op organisaties en onze werk- en leefomgeving.

17:00 uur Ontwerpen voor het leven
Patricia Urquiola is een van de meest succesvolle ontwerpsters van deze tijd. Ze heeft ontwerpen gemaakt die uiteenlopen van meubilair voor thuis tot complete ruimtelijke ontwerpen voor bedrijven als Alessi, B&B Italia, Driade, Molteni en, Moroso. Ze gunt ons een blik in de toekomst op het gebied van productontwerp en architectuur.

18:00 uur Metropolitan imprints project Dietmar Leyk is professor aan het Berlage Instituut, het postacademische laboratorium voor ontwerponderzoek in de architectuur, planologie, stedenbouw en aanverwante onderwerpen. Tevens is hij directeur van het Metropolitan Imprint project in Berlijn. Het Berlage project onderzoekt ontwikkelingsgebieden, toekomstige stadsconcepten gerelateerd aan veranderde werk- en levensstijlen en netwerken.

Agenda 28 oktober: 15:30 uur Opening
16:00 uur PINk!
Chris Bangle, directeur van Bangle Associates, was tussen 1992 en 2009 hoofdontwerper van BMW AG. Hier ontwikkelde hij het 'New Edge design' van een nieuwe generatie auto's, waaronder de Mini Cooper. Deze vernieuwende en provocatieve ontwerper presenteert PINK, een ontwerp toolbox die hij heeft ontwikkeld voor het MIT instituut in de VS om problemen in methodologische ontwerpprojecten op te lossen.

17:00 uur Het samenwerk gen
Dr. Joachim Bauer is neuroloog aan het academisch ziekenhuis in Freiburg en auteur van het boek 'Het principe van de mensheid - Waarom hebben we de natuurlijke neiging samen te werken?'. Hij geeft onder andere inzicht in de toekomst gevormd door samenwerking. Gebaseerd op de huidige medische studies beschrijft hij samenwerking als een primair biologisch principe en een drijfveer van de menselijke evolutie.

18:00 uur Open Innovatie
Marc Giget staat aan het hoofd van het Instituut voor Innovatie Cultuur en Management van het CNAM Conservatorium in Parijs en is toonaangevend onderzoeker op het gebied van innovatie in Frankrijk. Giget geeft inzicht in nieuwe vormen van innovatie management. Hij laat zien hoe alle divisies in het ontwerpproces zijn te integreren, hoe innovatief organisaties kunnen zijn en hoe innovatieplatformen sterker worden door gebruik te maken van de collectieve intelligentie van alle partijen om problemen op te lossen.

Steelcase iPhone applicatie voor conferentie
Wegens het interactieve karakter van deze conferentie heeft Steelcase zijn eerste conferentie iPhone applicatie ontwikkeld. Het laatste conferentie nieuws ontvangen, registeren of via gps de locatie vinden, is hiermee mogelijk. Download de applicatie hier of via de Applestore.

Livestream aanmelding
Voor iedereen die hierbij niet aanwezig kan zijn, is de conferentie livestream te volgen na aanmelding. Hiermee biedt Steelcase iedereen de mogelijkheid inspiratie en kennis op te doen die de uitdagingen van morgen kunnen vergemakkelijken. Aanmelden voor de livestream kan via http://conference.steelcase.de/en/anmeldung.php

Over Steelcase
Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever en efficiënter te werken. Het bedrijf doet dit door kennis, producten en diensten te leveren die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoorinrichtingbranche en specialist in werkomgevingen.

Elk Steelcase-product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van het ontwerp op de tekentafel tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, en hergebruik. Het bedrijf verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De jaaromzet in het boekjaar 2010 was ongeveer $ 2,3 miljard. Steelcase en zijn dochterondernemingen werken met Certified Dealer Partners op meer dan 850 locaties, hebben fabrieken op meer dan 28 locaties en ongeveer 11.000 werknemers wereldwijd. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.Steelcase.nl