Beweging 3.0


Themabijeenkomst `Voorkom vallen, ook in huis!'

dinsdag, 19 oktober 2010

Amersfoort - Op woensdagochtend 27 oktober a.s. vindt een themabijeenkomst `Voorkom vallen, ook in huis!' plaats. Deze themabijeenkomst is bedoeld voor senioren en wordt georganiseerd door de afdeling Gezondheidsvoorlichting van Beweging 3.0. De toegang is gratis.

Elke 6 minuten valt een senior dusdanig, dat behandeling in het ziekenhuis nodig is (bron Stichting Consument en Veiligheid). Reden genoeg voor Beweging 3.0 om tijdens speciale themabijeenkomsten voor senioren aandacht te besteden aan het voorkomen van vallen.

Met de informatie uit de themabijeenkomst wordt u zich bewust van het feit dat `vallen' u ook kan overkomen. En dat u vaak met kleine aanpassingen in uw huis en aandacht voor uw conditie en gewoontes vallen kunt voorkomen.

Tijdens de themabijeenkomst krijgt u

* informatie over de risico's die u loopt om te vallen
* handige tips voor veiligheid in uw huis en het aanpassen van bepaalde gewoontes waardoor u het risico op vallen verkleint
* informatie over het belang van `bewegen' om vallen te voorkomen
* een brochure met een checklist, waarmee u kunt kijken hoe veilig úw huis is.

U kunt zich aanmelden voor de themabijeenkomst via de ledenservice van Beweging 3.0, telefoon (033) 422 05 00., of per mail gezondheidsvoorlichting@beweging3.nl

Datum en tijd: woensdagochtend 27 oktober van 10-12 uur Locatie: Op de Brink, Wezeperberg 6, Amersfoort (Vathorst)