Gemeente Kapelle

Tweede informatieavond verkeersonderzoek Dorpsstraat

Omdat de bewoners van de Dorpsstraat in Wemeldinge zich ernstig zorgen maken over de verkeersveiligheid en het woongenot in hun straat, is door Adviesbureau DHV een viertal varianten opgesteld om voor de aangegeven problemen tot een structurele oplossing te komen.

Op de eerste informatieavond van 23 juni 2010 zijn deze varianten gepresenteerd en besproken met de belangstellenden. Naar aanleiding hiervan is met de belangstellenden afgesproken een extra variant te onderzoeken: het doorgaande verkeer van en naar de Oosterscheldewijk zoveel mogelijk buiten het dorp af te wikkelen. Daarnaast wordt in de Dorpsstraat éénrichtingsverkeer ingesteld van west naar oost. Ook is afgesproken alle varianten op een extra criterium âverwachte gereden snelheidâ te beoordelen.

Tijdens de tweede informatieavond worden eerst de eerder besproken varianten in vogelvlucht doorgenomen voor degenen die de eerste informatieavond hebben gemist. Vervolgens worden de resultaten van het aanvullende verkeersonderzoek aan u gepresenteerd. U krijgt daarbij ruimschoots de gelegenheid hierop te reageren. Omdat alle inwoners van Wemeldinge met eventuele verkeersmaatregelen te maken kunnen krijgen wordt u van harte uitgenodigd deze informatievond bij te wonen. Deze avond vindt plaats op woensdag 27 oktober 2010 in De Wemel (grote zaal), Dorpsplein 1 te Wemeldinge, aanvang 19.30 uur.

Ik hoop u op deze avond te kunnen verwelkomen.

Portefeuillehouder verkeer en vervoer,
Jon Herselman