Option N.V.



Huawei en Option kondigen samenwerkingsovereenkomst aan

LEUVEN, België en DÃSSELDORF, Duitsland, 27 oktober 2010 - Huawei Technologies, een toonaangevende speler op het vlak van telecommunicatie-oplossingen van de volgende generatie voor telecomoperatoren wereldwijd, en Option (Euronext: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist in draadloze communicatie, hebben vandaag een samenwerkingsakkoord aangekondigd dat het pad effent voor nieuwe, innovatieve draadloze breedbandoplossingen.

De bedrijven zijn in principe overeengekomen om te werken aan gezamenlijke Onderzoeks- & Ontwikkelingsprojecten om de innovatie in de telecomindustrie te stimuleren. Beide bedrijven onderzoeken ook het oprichten van een gezamenlijk O&O centrum in België, evenals mogelijkheden om middelen te voorzien om nieuwe draadloze breedbandoplossingen en software te ontwikkelen. Via deze samenwerking willen beide partijen de realisatie van de objectieven van Europaâs Digitale Agenda ondersteunen.

Beide bedrijven zijn overeengekomen om technologieën te delen. Huawei heeft ingestemd om een licentie te nemen op Optionâs connection manager software. Deze licentie heeft voor het eerste jaar een waarde van 27 miljoen EURO. De overeenkomst bevat ook de mogelijkheid voor een uitbreiding van de licentie voor de volgende 18 maanden en dit voor een bedrag tot 33 miljoen EURO.

Beide bedrijven hebben er mee ingestemd dat Huawei M4S, Optionâs 100% eigen halfgeleiderbedrijf, zal verwerven voor bij benadering 8 miljoen EURO. M4S ontwikkelt een state-of-the-art Radio Frequency (RF) chipset van de volgende generatie die kan gebruikt worden in 4G-producten. Option startte in juli van dit jaar een proces op om M4S te verkopen aan een bedrijf dat beter de volle mogelijkheden van deze RF-technologie kan ondersteunen en helpen uitbouwen. De verkoop van M4S aan Huawei maakt het mogelijk dat de technologie van M4S kan terugvallen op de uitgebreide middelen van Huaweiâs O&O- en distributiecapaciteiten.

In de geest van de toekomstige samenwerking heeft Option haar anti-dumping en anti-subsidie klachten voor de import van draadloze wireless wide area networking modems uit China teruggetrokken, de Belgische regering gevraagd om de vraag naar vrijwaringsmaatregelen in te trekken en de Europese Commissie gevraagd om de drie onderzoeken te sluiten.

âDeze samenwerking tussen twee innovatieve bedrijven in de industrie van draadloze technologiëen is in het belang van alle stakeholders. De samenwerking is bedoeld om de producten en oplossingen van beide bedrijven te verbeteren en zo voordelen op lange termijn aan onze klanten te bieden. De overeenkomst inzake de licentie van onze software is een grote stap voorwaarts binnen een van de pijlers van onze strategieâ zei Jan Callewaert, CEO van Option.

âTerwijl we onze reeds belangrijke O&O-capaciteiten in Europa verder willen uitbouwen, erkennen we de voordelen voor beide partijen om gezamenlijk aan onderzoek & ontwikkeling te doenâ, zei Tim Watkins, vice president van Huawei voor West-Europa. âWe vertrouwen erop dat deze samenwerking elk bedrijf afzonderlijk de mogelijkheid zal bieden om nog meer innovatieve mobiele breedbandoplossingen te lanceren in de nabije toekomst. Huawei blijft in Europa investeren door samen te werken met nog meer lokale partners en door haar innovatieve communicatietechnologie te delen met anderen en op die manier de groei van de telecomindustrie in Europa verder te ondersteunen.â