Politie Drenthe

Woensdag 27 oktober 2010

Provincie Drenthe, 27-10-2010

Beschonken automobiliste veroorzaakt eenzijdig ongeval

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 41-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een eenzijdig ongeval op de Odoornerweg. Ter plaatse bleek dat de auto was achtergelaten in het naastgelegen weiland. Er was een verkeersbord en een lantaarnpaal omver gereden. De automobiliste was nergens meer te bekennen. De vrouw kon later in een woning aan de Valterzandweg worden aangehouden. De vrouw blies bij de ademanalyse 515 ug/l (1,2 promille). Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

BEILEN Een 35-jarige inwoner van Beilen is dinsdagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had uit een winkel aan de Ventweg Zuid rookwaren meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit, hield de man aan en alarmeerde de politie. Hij kon even later worden overgedragen aan de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZUIDLAREN Dinsdagmiddag zijn twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Annen en Zuidlaren aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had spullen uit een winkel aan de Stationsweg meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel had het tweetal door en hield hen aan. De politie heeft het tweetal overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water

DALERPEEL Dinsdagavond is een 57-jarige vrouw uit Coevorden licht gewond geraakt. De vrouw reed over de Woeste toen zij door nog onbekende reden met haar auto in naastgelegen sloot terecht kwam. De vrouw kon zelf uit het voertuig komen en is met licht letsel aan haar knie overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.

Dievegge op heterdaad aangehouden

RODEN De politie heeft maandag is een 23-jarige vrouw uit Roden aangehouden. De vrouw werkte via een hulpverleningsorganisatie bij een ouder echtpaar in Roden. Vorige week maandag miste de bewoonster geld uit haar portemonnee na een bezoek van de 23-jarige vrouw. Zij deed hiervan aangifte bij de politie. Afgelopen maandag kwam de 23-jarige vrouw weer over de vloer bij het echtpaar. De bewoonster had dit keer het geld in haar portemonnee gemerkt. Toen de vrouw na haar werkzaamheden uit de woning vertrok, miste de bewoonster wederom geld uit haar portemonnee. Zij alarmeerde hierop de politie die de vrouw kort daarna in een winkel aan de Westerbaan kon aanhouden. De vrouw had de gemarkeerde bankbiljetten van het echtpaar bij zich. Tijdens het verhoor bekende de 23-jarige vrouw dat ze in beide gevallen het geld uit de portemonnee van de bewoonster had gestolen. De vrouw is erg aangedaan door het voorval. Haar is slachtofferhulp aangeboden. Tegen de 23-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.