Ingezonden persbericht


Woerden/Amstelveen, 27 oktober 2010

BBP neemt marketingtitels over van LENTHE PUBLISHERS

Krachtenbundeling creëert grootste mediabedrijf op gebied van marketing en e-commerce

Op 31 december 2010 verkoopt Lenthe Publishers haar marketingtitels aan BBP en worden de portfolio en de organisatie geïntegreerd tot één bedrijf op de locatie in Woerden. Hierdoor komen mediamerken zoals MarketingTribune, Twinkle, Telecommerce, SponsorTribune, MarketingFacts, Vakbeurs TCD, Nationale Marketing Dag, Holland Management Review en VIP/DOC in één hand.

De titels gaan vanaf 1 januari a.s. verder onder het label BBP. Lenthe directeur Maarten Timmers Verhoeven wordt algemeen directeur van BBP. Paul Petermeijer, huidig directeur en eigenaar BBP, wordt directeur business development en gaat zich ondermeer richten op internationale expansie. Samen gaan zij leiding geven aan een stevige uitbouw van de genoemde mediamerken en aan de 35 betrokken medewerkers.

Lenthe's moeder Zhomer Media Business heeft besloten tot verkoop vanwege een strategische heroriëntatie. Paul Snakkers, directeur Zhomer Media Business: "De marketingmedia van Lenthe renderen, maar blijken in deze tijden 'stand alone' een te smalle basis om autonoom door te groeien. Dus de keuze was media er bij te kopen of af te stoten. Maar wat te koop was, wilden we niet kopen en wat we wel wilden kopen was niet te koop, of bleek niet te verkrijgen onder goede condities. We zijn daarom zeer blij dat we tot overeenstemming konden komen met onze nummer 1 voorkeur onder de potentiële kopers".

Zhomer Media Business zet voortaan vooral in op de internationale groei van haar activiteiten in bètasectoren zoals elektronica en computertechnologie. In deze sectoren kan Zhomer haar content en bijbehorende hardware mondiaal verkopen, zoals de recente overname van de Amerikaanse uitgeverij Circuit Cellar heeft aangetoond. Deze groeit nu snel met de hulp van Zhomer's vestigingen in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Brazilië en China en het bereik in 10 talen in 82 landen onder bèta-professionals dat Zhomer's dochter Elektor International Media al heeft. Inmiddels zijn met lokale partners ook bètamediabedrijven en licenties gestart in India, Turkije en Rusland.

Paul Petermeijer: "De marketingmedia van Lenthe en BBP werkten al eerder samen als coproducenten in enkele evenementen. Dat beviel prima, want de competenties en de doelgroepen vullen elkaar goed aan. Door de krachtenbundeling ontstaan er echt nieuwe en spannende kansen voor zowel onze klanten als onze medewerkers".

Maarten Timmers Verhoeven: "Wat betreft bereik en impact van onze mediamerken wordt de positie van onze titels fors verstevigd en verbreed. Met de gezamenlijke portfolio heeft BBP straks een optimale media mix van print, online en events, waardoor we zowel inhoudelijk als zakelijk een stevige propositie kunnen bieden aan onze lezers/bezoekers en commerciële partners".

Marco Derksen, oprichter en grootaandeelhouder van MarketingFacts, is blij met BBP als nieuwe compagnon: "De marketingtitels van Lenthe samenvoegen met die van BBP is eerlijk gezegd een scenario waar ik wel eens vaker aan heb gedacht. Heel mooi dat ze nu ook echt samenkomen. Er zijn al wat ideeën voor het wederzijds benutten van merken, content en bereik, daar gaan we de komende maanden verder over nadenken".

Lenthe blijft in Amstelveen actief als 'Corporate Publisher' en als vakuitgever in het domein 'filantropie'. Lenthe aandeelhouder Edwin Venema neemt de directiefunctie over van Maarten TimmersVerhoeven. Edwin Venema: "Lenthe kan zich nu honderd procent concentreren op verder groeien als toonaangevend multimediaal uitgever van activiteiten voor 'stakeholders' van non profit instituten en van bedrijven en organisaties die zelf actief willen worden als uitgever".

MEER INFO

Over BBP

Beerens Business Press (BBP) is opgericht in 1988 en is uitgever van vakinformatie over webwinkelen, contactcenters en direct marketing. BBP streeft naar een zo volledig mogelijk aanbod van kennisoverdracht middels de publicaties Twinkle, Telecommerce en VIP/DOC en de organisatie van congressen, beurzen en cursussen. Vanaf 2008 is BBP ook een succesvolle uitrol gestart van haar media-formules in het buitenland.

Over Lenthe Publishers

Lenthe Publishers is opgericht in 1995 en sinds die tijd actief als business-to-business uitgever in de sectoren Marketing & Media en Charitas (zakelijke informatie voor bestuurders en toezichthouders van goede doelen). De publicatielijst omvat tal van titels die vooraanstaande posities hebben of marktleider zijn in hun segment, te weten MarketingTribune, Holland Management Review, Sponsor Tribune, FM en de meest succesvolle marketingblog van Nederland Marketingfacts. De afdeling Custom Publishing biedt uitgeefdiensten voor diverse opdrachtgevers.