Ingezonden persbericht


Sterke job Renger van der Zande bij Kumho test.

In het diepste geheim, op een afgesloten circuit, omringd door vele technici heeft Formule 3 specialist Renger van der Zande twee dagen lang testwerk gedaan voor Kumho. Dat hij hard kan gaan heeft de snelle Nederlander wel bewezen. Maar bij deze test, op het circuit Vallelunga, bij Rome, imponeerde hij ook door degelijk ontwikkelingswerk met vele setjes banden.

Op het hoofdkantoor van de Duitse autosportbond DMSB waren ze uitermate enthousiast. Samen met de Franse collega's van de FFSA en met racebanden producent Kumho hadden ze een tweedaagse test opgezet om een hele serie varianten van een Formule 3 band voor de Euroseries te testen. Onder leiding van Dallara engineer Jos Claes en ondersteund door een aantal Kumho en Formule 3 technici, werd zeer hard gewerkt, waarbij vele setjes banden gewisseld werden. Renger van der Zande imponeerde door zijn vermogen om als een klok ronde na ronde op de limiet te rijden en door loepzuivere feedback over het gedrag van de banden. Het pakte uit als een zeer geslaagde test met heldere uitkomsten. Kumho en de Euroseries kunnen een sterk verbeterde band voor seizoen 2011 inzetten.

"Dit was even doorpakken", aldus Renger. "Ik sta te boek als een rijder met een topconditie. Maar nu moest ik echt alle zeilen bijzetten. Meer dan 1000 kilometer achter elkaar, in korte stints , maar ook met vele malen een complete raceafstand, vormden een stevige slijtageslag. Wat ik geweldig vond was de professionele aanpak, de vele varianten in banden, met herkenbaar verschillende karakteristieken en de mogelijkheid om mijn eigen vakkennis als autocoureur te verrijken. Het deed me goed dat ik alom de complimenten kreeg, van de verschillende technici en bondsvertegenwoordigers over de resultaten en analyses die ik leverde. En verder was het gewoon top om te doen".

Download hi-res image