Persbericht

Meer geheugen levert meer virtualisatiecapaciteit

~ Onafhankelijk onderzoek toont effect aan van fysiek geheugen op performance van gevirtualiseerde servers ~

Amsterdam, 27 oktober 2010 Kingston Technology Europe Ltd., een onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, gaf het onafhankelijke Britse testlab Binary Testing de opdracht te onderzoeken hoe geheugenmodules de prestaties van gevirtualiseerde servers beïnvloeden. Het onderzoek gaat ook dieper in op de aanzienlijke impact van fysiek geheugen bij de implementatie van virtualisatietechnologie.

Binary Testing onderzocht het verschil in performance tussen twee identieke servers die VMWare ESX Server draaien: één server werd uitgerust met 2GB fysiek geheugen, de andere met 32GB. Op beide servers, of VM's, werd VMWare Tools geïnstalleerd om gebruik te kunnen maken van de interne optimalisatiefuncties van ESX Server.

Uit het onderzoek kwamen twee belangrijke conclusies naar voor. Ten eerste bleek dat voor 2GB, één VM de enige configuratie is die de server kan ondersteunen zonder geheugenbeheer. Ten tweede lag bij het 32GB-systeem, het percentage mislukte transacties nooit hoger dan 0,5 procent.

"Virtualisatie geeft bedrijven de mogelijkheid om 'meer te doen met minder'," aldus Erik Vink, business development manager Nederland bij Kingston Technology. "Bestaande systemen worden efficiënter ingezet door verschillende 'virtuele machines' (VM) te laten draaien op een enkele server of een combinatie van enkele servers."

De toenemende implementatie van virtualisatie maakt dat veel grote bedrijven van begin af aan kiezen voor systeemspecifiek niet-OEM geheugen en zo een significant bedrag besparen.

"Third Party memory maakt het mogelijk de prestaties van OEM-geheugen te evenaren tegen aanzienlijk lagere kosten," stelt Vink.

Het volledige onderzoek is te vinden op http://www.think-kingston.com/.