Cambuur


---

Leeuwarden, 27 oktober 2010

Menzo verlaat SC Cambuur

Hoofdtrainer Stanley Menzo heeft met onmiddellijke ingang SC Cambuur verlaten. Hij gaat aan de slag bij een ere-divisieclub, maar mocht de naam nog niet noemen. Directie en raad van commissarissen hebben ondertussen met Henk de Jong, de trainer van Harkemase Boys, overeenstemming bereikt om volgend seizoen bij Cambuur aan de slag te gaan. Men zou hem het liefst meteen aan de technische staf van Cambuur willen toevoegen, maar dat is in eerste instantie door het bestuur van de Harkemase Boys afgewezen. Wel worden nog pogingen ondernomen De Jong op 1 januari volgend jaar over te laten komen. Voorlopig neemt assistent-trainer Alfons Arts de taak van Menzo over. Arts is bevoegd. De directie beraad zich nog over de definitieve invulling van de technische staf.

Het vertrek van Menzo kwam als een verrassing. Gisteren heeft hij de directie en raad van commissarissen ingelicht. Directeur Alex Pama zegt dat hij met pijn in het hart Menzo ziet weggaan. Menzo vond zelf het vertrek ook moeilijk. Hij zei met veel plezier en met leuke mensen te hebben gewerkt. En: ik verlaat geen zinkend schip, maar een schip dat voor anker ligt. Iedereen weet dat ik ambitieus ben. Ik weet dat ik Cambuur met een probleempje opzadel, maar meer is het ook niet.

Volgens Wim Sleijfer, de voorzitter van de raad van commissarissen, is Menzo een van de best presterende trainers ooit van Cambuur geweest. Over de financiële gevolgen van het vertrek van Menzo werden geen mededelingen gedaan.



Cambuur