Scala biedt tijdschriften via iPad aan


Tijdschriften Railhobby, Digital Movie en Poppenhuizen & Miniaturen te koop via AKO's MagWorld en MagZine

AMERSFOORT, 20101027 -- Sinds kort zijn de consumententijdschriften van Scala BV beschikbaar voor de iPad via twee Apps, namelijk: Magworld, de tijdschriftenapp van AKO en MagZine. De iPadgebruiker kan Railhobby, Poppenhuizen & Miniaturen en Digital Movie via deze Apps gemakkelijk kopen en lezen. De uitgeverij, die haar tijdschriften al op papier en volledig online uitgeeft, breidt hiermee het aantal verkoopkanalen uit, om zo haar doelgroep nog beter te kunnen voorzien van de content van haar bladen.Ashja Bosboom-Fetvaciyan, marketing directeur en uitgever: "Wij vinden het van groot belang om onze doelgroep via zoveel mogelijk kanalen te faciliteren, de iPad is daar een mooi voorbeeld van. Innoveren is onderdeel van onze visie; in 2005 waren we de eerste die alle tijdschriften 100% online uitgaf als e-paper. Dit is een groot succes gebleken, en uitgeven op tablets zoals de iPad omarmen wij dan ook van harte. De eerste verkoopresultaten beloven veel goeds." De iPaduitgaven zijn identiek aan de papieren uitgaven. De uitgaven zijn momenteel los verkrijgbaar tegen een voordeliger tarief dan de papieren losse tijdschriften. Binnenkort volgt er wellicht een abonnementsvorm voor de iPadedities. Scala heeft verder plannen om aan de iPadversie, net als bij de online uitgaven, extra's toe te voegen zoals films en downloads.

MagWorld, ontwikkeld door Magvilla, is gratis te downloaden via de App Store. Met deze App kunnen gebruikers de gewenste titel kopen en lezen, zoomen en op links klikken. Wanneer gebruikers het tijdschrift wissen van hun iPad, is de editie tot een jaar na aankoop nog gratis opnieuw te downloaden. Railhobby, Poppenhuizen & Miniaturen en Digital Movie zijn te vinden onder de categorie hobby's: www.magworld.nl/category/catalog/vrije-tijd/hobbys-overig en onder de categorie techniek: www.magworld.nl/category/catalog/man/techniek.

MagZine, eveneens gratis te downloaden via de App Store is ontwikkeld door MagZine.nu, een initiatief van B&W e-projects. De tijdschriften van Scala BV zijn te vinden op magzine.nu/publisher/Uitgeverij-Scala.

Scala BV te Amersfoort is een innovatieve uitgeverij van special interestbladen. Naast Railhobby, Poppenhuizen & Miniaturen en Digital Movie geeft Scala ook MD en Luister uit. De tijdschriften verschijnen op papier én volledig online met extra's, zoals foto's, links, video en downloads. Scala was de eerste uitgever in Nederland die haar consumententijdschriften zowel op papier als identiek online uitgaf om dit vervolgens uit te bouwen tot communities, waarbij de lezer centraal staat.

Ingezonden persbericht