Alphense MAVOM betreedt Duitse markt met productsite


Duitstalige website in TYPO3 CMS gebouwd

DORDRECHT, 20101027 -- Afgelopen week is de Duitstalige website van het Alphense bedrijf MAVOM gelanceerd door internet dienstverlener alterNET met het TYPO3 content management systeem. Als belangrijkste leverancier op het gebied van hoogwaardige chemische producten voor industriële toepassingen in de Benelux betreedt MAVOM nu ook de Duitse markt met producten van Dow Corning in de regio Nordrhein Westfalen.

Compacte productsite met producten database
De website lijkt een compacte productsite, maar bevat naast zaken als nieuws, en een kennisbank met tip en tricks, ook een volledige producten database. De producten database bevat een overzichtelijke weergave van de productlijn via tabjes. In één oogopslag ziet een bezoeker direct welke producteigenschappen er bij een product horen. Deze eigenschappen beheert MAVOM zelf zonder tussenkomt van alterNET.

MAVOM
Mavom is een erkende distributeur van elektronica-producten van Dow Corning in Nordrhein Westfalen. Zij bieden chemische oplossingen voor elektronica toepassingen, zoals coatings, thermisch geleidende producten, lijmen en nog veel meer. Het bedrijf uit Alphen aan de Rijn bestaat sinds 1938.

Opensource software TYPO3
MAVOM koos na eerdere positieve ervaringen met het TYPO3 content management systeem (CMS) ook voor deze website voor TYPO3. TYPO3 is een enterprise content management systeem dat zich leent voor zowel eenvoudige websites tot complexe gepersonaliseerde "Web 2.0" portals en communities. In Nederland gebruiken onder meer 30 gemeentes, het CNV, de universiteiten van Eindhoven, Delft en de Erasmus Universiteit, maar ook bedrijven als Online Breedband het TYPO3 CMS.

alterNET
Het project is gerealiseerd door internet dienstverlener alterNET Internet uit Dordrecht. Met projecten voor onder meer het CNV, Online Breedband, gemeentes Oosterhout, Leiden, TU Delft, ministerie van Veiligheid en Justitie, is alterNET een van de belangrijkste dienstverleners gespecialiseerd in TYPO3 implementaties.





Ingezonden persbericht