Ingezonden persbericht


Website voor pastorale hulp aan agrariërs

Friese agrariërs die pastorale hulp zoeken kunnen voor informatie en contact nu terecht op internet. De Werkgroep Kerken & Landbouw Fryslân heeft hiervoor op woensdag 27 oktober 2010 een website gelanceerd: www.kerkenenlandbouw.nl. Ook predikanten, pastores en ouderlingen die meer willen weten over problematiek in de agrarische sector kunnen er de nodige informatie vinden.

De website is bedoeld om op een laagdrempelige manier boeren en kerkelijk werkers in de provincie te informeren over de activiteiten van de Werkgroep. Daarnaast is er aandacht voor bezinning op ethische vraagstukken in de landbouw en kan de groep adviseren bij erediensten en vieringen waarin de ontmoeting agrariërs-burgers centraal staat. Het doel van de Werkgroep is boeren, burgers en buitenlui dichter bij elkaar te brengen en bewustwording en verdieping van waarden van het agrarisch land te creëren.

De Werkgroep Kerken & Landbouw Fryslân is begin deze eeuw ontstaan in een periode van veranderingen in de landbouw die veel spanning binnen de agrarische gezinnen veroorzaakten. Veel kerken hebben er de noodzaak van ingezien de problematiek in beeld te brengen. 'Kerken & Landbouw' probeert nu agrarische ondernemers, predikanten en pastores te voeden, onder andere met thema's over ethiek, schaalvergroting, duurzame landbouw en de problematiek die speelt in en rondom de boerenbedrijven.