Gemeente De Wolden

De Wolden ondersteunt Nacht van de Nacht

Doe mee en dim het licht op 30 oktober!

Op zaterdag 30 oktober, de nacht waarin de klok een uur verzet wordt, gaan de lichten uit van honderden gebouwen, kerken, bruggen en monumenten verspreid over heel Nederland. De gemeente De Wolden ondersteunt de Nacht van de Nacht. Zij roept haar inwoners op om dan de reclame-, sier- en tuinverlichting zoveel mogelijk te doven. Hiermee helpen zij De Wolden één nacht donkerder te maken. De Wolden maakt overigens al gebruik van energiezuinige straatverlichting en dooft (het hele jaar) straatverlichting in de nachtelijke uren waar dit mogelijk is. Voor de gemeentelijke gebouwen geldt dat de verlichting 's nachts altijd al uit is.

Op dewolden.nl staan tips over wat inwoners kunnen doen om de Nacht van de Nacht succesvol te laten verlopen. De Natuurvereniging Zuidwolde organiseert een prachtige wandeling in het Faliebergbos, start vanaf 20.00 uur. Wie mee wil lopen, kan informatie vinden op dewolden.nl. Meer informatie over activiteiten buiten de gemeente is te vinden op www.nachtvandenacht.nl.

De provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu organiseren samen voor de zesde keer de Nacht van de Nacht. Het doel is het publiek informeren over de schoonheid en de besparing van energie. Hiermee wil zij duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt jaarlijks zeker 3% lichter. Plekken waar het nog echt donker is, worden steeds zeldzamer en we verspillen zo steeds meer energie.


Noot voor redacties


Gemeente De Wolden