Ingezonden persbericht


Rotterdam, 27 oktober 2010

HANDTEKENINGEN STROMEN BINNEN

De digitale handtekeningenactie tegen de voorgestelde subsidie-reductie door de Gemeente Rotterdam loopt als een trein: er zijn op dit moment al ruim 21.000 handtekeningen verzameld en de handtekeningen blijven binnen stromen.

Het is duidelijk dat Blijdorp in de loop der jaren een grote schare fans heeft opgebouwd, die hun Diergaarde zoals ze die nu kennen, niet kwijt willen!

HOE GAAT HET NU MET IJSBEER OLINKA?

IJsberen Olinka en Eric leven momenteel een solitair leven in Diergaarde Blijdorp. Ze brengen elk de dagen door in hun eigen verblijf en zijn totaal niet meer in elkaar geïnteresseerd. Sinds het speciale kraamverblijf is opengesteld gaat Olinka daar regelmatig naar binnen. De afgelopen weken is ze geleidelijk aan steeds meer tijd in het kraamhok gaan doorbrengen en inmiddels komt ze nog maar een uurtje per dag buiten. Wel eet ze nog steeds en dat is een teken dat ze nog niet klaar is om definitief in het kraamverblijf te trekken. Toch is de verwachting gewettigd, dat ze dat een dezer dagen gaat doen. En dan is het afwachten wat er verder gebeurt.

Het is de bedoeling dat de 'belevenissen' van Olinka in het kraamverblijf via een webcam te volgen zijn. Met z'n allen duimen we in Blijdorp voor de geboorte van een (of meer) ijsbeertje(s). En misschien is de geboorte zelf wel live via de webcam te aanschouwen!

Op het YouTube-kanaal van Diergaarde Blijdorp is te zien hoe Olinka haar kraamverblijf verkent en eigen maakt: http://nl.youtube.com/diergaardeblijdorp

INTERNATIONALE DAG VAN DE KLEINE PANDA

Op zaterdag 13 november is het de Internationale Dag van de Kleine panda. Blijdorp heeft al lang nauwe banden met deze aantrekkelijke dieren, want de Diergaarde coördineert al vele jaren het internationale stamboek voor de kleine panda. Sindsdien is het met de soort in dierentuinen gelukkig een stuk beter gesteld dan daarvoor. In het wild is de situatie helaas minder rooskleurig en dat is dan ook de reden dat dit jaar voor het eerst een Internationale Dag van de Kleine Panda wordt georganiseerd. Ongeveer 30 dierentuinen in Europa, Noord-Amerika en Australië doen hier aan mee. Doel van deze dag is voornamelijk het wekken van interesse voor de kleine panda en tegelijk geld bijeen te brengen voor programma's in de herkomstlanden van het dier: China en Nepal.

Onderdeel van de activiteiten in Blijdorp is een speciale roofdieren-rondleiding met de nadruk op kleine panda's. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Blijdorp-website www.diergaardeblijdorp.nl

Bovendien is er op 13 november een serie speciale panda-activiteiten in en rond de Rivièrahal. Sommige daarvan zijn bestemd voor alle Blijdorp-bezoekers, terwijl voor andere activiteiten een 'strippenkaart' moet worden aangeschaft. Tegen inlevering van een volle strippenkaart ontvangt men een gratis speurtocht. Op www.diergaardeblijdorp.nl is meer informatie te vinden over de panda-activiteiten op de eerste Internationale Dag van de Kleine Panda.

ENGEDIERENDAG OP 31 OKTOBER

Blijdorp kent al jaren haar eigen Halloween, te weten EngeDierenDag. Tijdens Halloween op 31 oktober staat Blijdorp weer in het teken van deze EngeDierenDag. Tussen 12.00 en 15.00 uur zijn er dan in de Rivièrahal voor kinderen vanaf zes jaar allerlei enge dieren (en planten!) te bewonderen. Ook kunnen ze naar enge verhalen luisteren, (opgezette) enge dieren bekijken of, nog enger, voelen.


---