Ingezonden persbericht


PPHINEAS AND FERB ARCADE GAME
IN ITUNES-STORE

Hilversum/Brussel, 27 oktober 2010 Sinds vandaag is de allereerste app van Phineas and Ferb verkrijgbaar in de iTunes-Store. De populaire stiefbroertjes spelen de hoofdrol in de app die beschikbaar is voor iPhone, iPod Touch en iPad. De Phineas and Ferb Arcade Game bestaat uit vier verschillende games waar alle karakters uit de populaire Disney-serie in terug komen. De gamer komt in de wereld van Phineas en Ferb terecht en herkent allerlei situaties die ook in de serie voorbijkomen.

Onderdeel is de game Cowabunga Candace waarbij de jaloerse zus van de stiefbroertjes veilig surfend aan de overkant moet komen. Door het trotseren van golven en het uitvoeren van de meest gave stunts worden er punten verdiend. Hoe cooler de stunt hoe hoger de score. De game Agent P's Hideout vraagt hele andere kwaliteiten van de gamer. Hier is inzicht en snelheid het belangrijkste. Ook in de game Escape from Mole-tropolis speelt Candace een hoofdrol en moeten Phineas en Ferb hun zus redden uit de handen van de mol. De enige manier om hem te verslaan is te verblinden met de zaklamp en in de tussentijd zoveel mogelijk diamanten verzamelen. De laatste game S'no Problem van de app draait om de vindingrijkheid van Phineas. Hij heeft namelijk een sneeuwmachine ontworpen en de gamer moet ervoor zorgen dat er een zo hoog mogelijke berg sneeuw aan de overkant van de tuin komt. Met deze nieuwe app zijn de meest populaire characters altijd toegankelijk en kan het spel overal gespeeld worden.

Uit recent onderzoek blijkt dat Phineas and Ferb het meest gewaardeerde programma is van jongens van 6 tot 14 jaar. Daarnaast zijn de animatie-figuren ook het meest favoriete karakter voor kids in groep 4-6 (zowel jongens als meisjes). Ruim 60% van de ondervraagden vindt het programma grappig, vol avontuur en cool. De populaire stiefbroertjes Phineas en Ferb gebruiken iedere dag van hun vakantie om spectaculaire uitvindingen te doen. Het bouwen van een echte achtbaan, het vinden van een mummie of de Eiffeltoren beklimmen; niets is Phineas en Ferb te gek! Hun jaloerse zus Candace vindt dit allemaal maar niks en probeert alle plannen te dwarsbomen.

De serie Phineas and Ferb wordt dagelijks zowel op Disney Channel als op Disney XD uitgezonden.



Ingezonden persbericht