LifeSize introduceert multipoint videoconferentie in hoogst mogelijke HD-kwaliteit

Bridge 2200 is oplossing voor organisaties met behoefte aan conferenties met meerdere partijen tegelijkertijd

Dordrecht, 27 oktober 2010 - LifeSize, divisie van Logitech (Nasdaq: LOGI), heeft een nieuwe oplossing gepresenteerd voor videovergaderen met meer dan twee partijen tegelijkertijd. LifeSize® Bridge(TM) 2200 is de eerste 16-poorts modulaire HD-brug die probleemloos alle resoluties ondersteunt.

Nadat LifeSize eerder als eerste organisatie videoconferentie in HD mogelijk maakte en vervolgens ook als eerste een videovergadering met Full HD resolutie presenteerde (1.920 x 1.080 pixels), komt LifeSize nu met een product dat optimale kwaliteit garandeert in vergaderingen met meerdere systemen tegelijkertijd.

LifeSize Bridge ondersteunt 200 resoluties en kent geen kwaliteitsverlies in vergaderingen met drie of meer participanten. Alle partijen genieten de maximale kwaliteit van het videosysteem en vallen niet terug in lagere prestaties door het inzetten van de conferentiebrug, ook niet als er een participant aanwezig is met een inferieur systeem. LifeSize Bridge verzekert optimale prestaties ongeacht framerate, bandbreedte of resolutie, aan iedere gebruiker. Tevens beschikt iedere gebruiker over de mogelijkheid zijn eigen gewenste scherm-layout te kiezen.

De schaalbaarheid en flexibiliteit vertaalt zich in de mogelijkheid om per brug tot zestien participanten deel te laten nemen, al dan niet via een centrale agenda vanuit bijvoorbeeld Outlook. Met behulp van LifeSize Video Center kunnen ook multipoint-vergaderingen opgenomen en gestreamd worden.

"De oplossing die LifeSize biedt is uniek in de videoconferencing-markt", zegt Björn Heisterkamp, marketing manager bij GO Telecom, distributeur van LifeSize in de Benelux. "LifeSize is de enige aanbieder op dit moment die multipoint-conferenties mogelijk maakt zonder verlies van kwaliteit. Dit bieden zij tegen een zeer laag prijsniveau. Met deze oplossing is de markt voor videoconferencing weer een stuk volwassener geworden."

LifeSize Bridge 2200 is vanaf heden wereldwijd beschikbaar. Demonstraties en meer informatie via GO Telecom.