Provincie Noord-Brabant
Persbericht 231

EMBARGO TOT 28 OKTOBER 2010 15:30 UUR


KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR BURGEMEESTER DAANDELS

Burgemeester J.G.M. Daandels ontving bij zijn afscheid van de gemeente Deurne, uit handen van gedeputeerde R.A.C. van Heugten, een Koninklijke onderscheiding. De heer Daandels is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Daandels werd, na een loopbaan in het onderwijs, in 1982 wethouder en locoburgemeester van Heeswijk-Dinther. In 1987 volgde een benoeming tot burgemeester van de toenmalige gemeente Liempde, in 1992 werd hij burgemeester van Mill en St. Hubert. In 2000 werd de heer Daandels burgemeester in Deurne.

In de afgelopen 35 jaar vervulde de heer Daandels 43 nevenfuncties op lokaal, regionaal en nationaal terrein op tal van maatschappelijke velden. Vooral op het gebied van de plattelandsvernieuwing heeft hij zijn sporen getrokken. Hij heeft sinds 1997 namens de gemeenten een aandeel gehad in de uitwerking van de reconstructieplannen, samen met provincie en rijk. Bij de uitvoering van de reconstructieplannen speelt hij, onder meer als voorzitter van de reconstructiecommissie Maas en Meierij, een belangrijke rol.