Ingezonden persbericht


Regionale Dierenbescherming
zamelt ruim 85.000 euro in
Utrecht, 27 oktober 2010

Dierenbescherming Utrecht Amersfoort en omstreken heeft dit jaar E 85.387,- opgehaald met haar jaarlijkse collecte. E 59.888,- hiervan was afkomstig uit Utrecht en de omliggende gemeenten. In Amersfoort en omstreken werd E 25.499,- ingezameld. De totale opbrengst is nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar. Gezien de algemeen teruglopende inkomsten van goede doelen, is dit zeker een opmerkelijke prestatie. Bijna achthonderd collectanten gingen van 4 tot en met 9 oktober de straat op om geld in te zamelen voor de dieren in de regio.

'De collecteopbrengst laat zien dat dierenwelzijn niet alleen de aandacht heeft van politiek Den Haag' aldus Nanette Lameijer, woordvoerder van de Dierenbescherming. 'Nog steeds zijn veel mensen bereid voor de dieren langs de deuren te gaan, maar ook het publiek laat hiermee zien dat ze het werk van de Dierenbescherming zeer waardevol vindt'.

Incidenten in de wijk Zuilen wierpen enige schaduw op de verder goed verlopen collecte. Een nepcollectant ging daar de huizen langs en ook werd een collectant beroofd van zijn bus. Voor de Dierenbescherming aanleiding om volgend jaar goede afspraken te maken met wijkcentra en politie en wellicht ook de uitvoering van de collecte in bepaalde wijken onder de loep te nemen.

De Dierenbescherming is voor het uitvoeren van haar werkzaamheden grotendeels afhankelijk van de opbrengst van de collecte. Zij ontvangt immers geen structurele subsidie en is daarom aangewezen op donaties, lidmaatschapsgelden en de inzet van vrijwilligers. De collecte maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit. De opbrengst wordt onder meer besteed aan vervoer, opvang en herplaatsing van zwerfdieren, noodhulp aan zieke of gewonde wilde dieren, inspectie van meldingen van verwaarlozing en mishandeling, politieke lobby, (jeugd)voorlichting en verschillende projecten om het dierenwelzijn te bevorderen.




Ingezonden persbericht