Ingezonden persbericht


Graag willen we u er op attenderen dat onze voorstelling "Ontboezemingen, een humoristisch drama over borstkanker" genomineerd is voor de AVRO Toneel Publieksprijs.

Wij zijn als nieuwe theaterproducent enorm vereerd en blij met het feit dat onze debuutvoorstelling zo gewaardeerd is door het publiek.

Ontboezemingen is een origineel Nederlands product. Grondlegger en producent van de voorstelling is Joris van de Sande, die na de ziekte van zijn moeder besloot tot een voorstelling over borstkanker. De regie is in handen van regisseur Johan Verheij. Samen hebben zij de voorstelling ontwikkelt en interviewden ruim 30 vrouwen met borstkanker wat als basis geldt voor het uiteindelijke script, geschreven door Daniël Cohen, die in 2009 werd bekroond met een John Kraaijkamp Musical Award voor zijn vertaling van de musical Sunset Boulevard.

De hoofdrollen in deze productie worden gespeeld door vijf topactrices bestaande uit Diana Dobbelman (De Fabriek, Zwartboek), Adrienne Kleiweg (Spijkerhoek, Dagboek van Anne Frank), Dominique van Vliet (ONM, Mamma Mia), Leyla Ҫimen (Turkse Troel, Turks voor Beginners) en is het toneeldebuut van Aukje van Ginneken (GTST).

Pers en publiek zijn lovend.

Enkele reacties:

"Een moedige voorstelling, een geweldig goede voorstelling" "Mooi hoe in het stuk een balans wordt gezocht tussen de lach en de traan" "Wat een ongelooflijk goed theaterstuk, Aukje van Ginneken compliment met sterk toneeldebuut"
"De humor maakt dit geweldig knap gespeelde drama toegankelijk voor een groot publiek"
"Show over borstkanker raakt publiek "

ONTBOEZEMINGEN SPEELT NOG TOT EIND JANUARI 2011 LANGS DE NEDERLANDSE

THEATERS. VOOR MEER INFORMATIE GA NAAR WWW.ONTBOEZEMINGEN.EU


---

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (