Ingezonden persbericht


27 oktober 2010
Persbericht: Ouders en schoolteam Basisschool Koning Boudewijn GO! vieren engagementsverklaring

De engagementsverklaring is een geheel van wederzijdse afspraken tussen ouders en school dat sedert dit schooljaar in het schoolreglement is opgenomen. De ouders en het schoolteam van Basisschool Koning Boudewijn Oostkamp van het GO! vierden dit op 26 oktober op gepaste wijze.

Een werking uitbouwen rond de engagementsverklaring, die vier pijlers bevat (over het oudercontact, aanwezigheid op school, individuele begeleiding en het gebruik van het Nederlands), is de kernopdracht van de ouderkoepel van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, GO! ouders. Scholen worden door GO! ouders aangespoord om behalve het schoolreglement ook een informele afsprakennota rond de engagementen uit te werken.

Hiertoe werd samen met Klasse het win-winspel uitgewerkt. Op basis van het spel en onder begeleiding van GO! ouders kwamen de ouders en het schoolteam van Basisschool Koning Boudewijn in Oostkamp tot zo een charter. Het charter staat voor de samenwerking tussen ouders en school. "De afspraken die gemaakt werden, moeten de school voor iedereen nog leuker maken," aldus de directeur van Basisschool Koning Boudewijn Marianne Hintjens. "Een goede relatie tussen de ouders en het schoolteam beïnvloedt ook het welzijn van de leerlingen. Dat is een doel waar iedereen zich achter kan scharen."

De ondertekening van het charter, onder de bescherming van Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel Pascal Smet, werd samen met de genodigden uitgebreid gevierd. "Het charter is een uitloper van de werking rond de engagementverklaring," aldus Kenneth Lasoen, directeur GO! ouders, "De engagementsverklaring staat sinds kort in het schoolreglement. We vonden het dan ook belangrijk om er enige ruchtbaarheid aan te geven, maar ook om aan te tonen dat het niet hoeft te blijven bij enkele droge regels in het schoolreglement. De afspraken die in het charter opgelijst staan benadrukken ook het wederzijds respect en waardering van ouders en schoolteam. We hopen dat vele scholen hun voorbeeld volgen."



Ingezonden persbericht